Hideg idő, szakadó eső és csúszós talaj, ez várta az Új Hidegkuti Nándor stadionba kilátogató 2 669 nézőt és a játéktérre kifutó huszonkét játékost, valamint a bírókat a Honvéd – DVTK bajnoki mérkőzésen.

Jó néhány perc eltelt, mire Pintér Csaba sípszava után a csapatok kellően alkalmazkodtak a körülményekhez. 11 percet kellett várni az első lehetőségre, mely Gazdag nevéhez fűződik, aki remekül tartotta meg a labdát védői gyűrűjében, azonban a kispesti szurkolók bánatára nem maradt ereje helyezni a lövést.

Lüktető játék folyt a pályán, ez cseppet sem zavartatta a Honvédot, hiszen a 29. percben megszerezte a vezetést: Amadou Moutari passzolt zseniálisan Lanzafaméhoz, szerencséjére Karan elcsúszott a nedves talajon és Danilovic kapujába lőtt – ugyan még belekapott a labdába, de hárítani nem tudott (1-0). A szünethez közeledve Prosser lövése jelentett veszélyt a hazaiak kapujára, Tujvel magabiztosan hárított.

Lanzafame gólja a Diósgyőr ellen

Davide Lanzafame könyörtelenül kihasználta a diósgyőri védelem zavarodottságát, a Honvéd 1–0-ra vezet a DVTK ellen. A meccset itt tudod nézni: http://bit.ly/2O0JWgm

Közzétette: M4Sport – 2019. november 9., szombat

Lanzafame gólja döntött – Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Fordulás után az 50. perc környékére elállt az eső, a Honvéd visszább vett a tempóból. A kispestiek lehetőségeket dolgoztak ki, az újabb góljuk megszerezésére legközelebb az 51. percben jártak: Kamber passzolt Lanzafaméhoz, aki remekül vette át a labdát és továbbított a felfutó Moutarinak, ám a nigeri szélső ajtó-ablak ziccerben a hosszú sarok mellé gurított.

A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítés érdekében, ennek megfelelően Feczkó Tamás vezetőedző csatasorba küldte Ivanovski mellett Bacsát is. A találkozóra üdítőleg hatott, hogy a két tréner sárga lapot is beszedett reklamálás miatt.

Ezek ellenére mindhiába volt diósgyőriek változtatása, a Honvéd játszott fölényben és a 73. percben végleg eldönthette volna a három pont sorsát: Gazdag ugratta ki két védő között Moutarit, visszapasszolás helyett méterekkel fölé bombázott, így a lábában maradt a kegyelemdöfés.

S legyen miről beszélni az utókornak, arról Pintér Csaba játékvezető gondoskodott. A hosszabbításban másfél perc alatt három pirosat is felmutatott: előbb Ivanovskit kiállította második sárgája után, majd a két trénert küldte fel a lelátóra.

Dráma a Honvéd-DVTK hajrájában: Másfél percen belül háromszor villant a piros – videó

Honvéd – DVTK 1-0 (Lanzafame 29.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Nagy G., Vadócz (Kesztyűs 74.) Gazdag (Ben-Hatira 87.) Aliji – Lanzafame, Moutari (Banó-Szabó 81.)

DVTK: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás – Márkvárt, Iszlai – Shestakov (Bacsa 72.), Rui Pedro (Szabó B. 66.), Prosser – Hasani (Ivanovski 58.)

Piros lap: Giuseppe Sannino 94. (Honvéd), ill. Ivanovski 94. (DVTK), Feczkó Tamás 94. (DVTK)

NB I: Hármat rúgott az Újpest a Puskásnak, az újonc otthonában botlott a Mezőkövesd – videók