I. félidő:

Ahogy arról a csakfoci.hu a hét elején beszámolt – majd ezt a kispestiek hivatalosan is megerősítették -, Bódog Tamás számára kiemelt jelentőséggel bírt az MTK Budapest elleni bajnokin. A Honvéd vezetőedzőjének győznie kellett csapatával a fővárosi rangadón, minden egyéb esetben a menesztés várt a szakemberre.

Ennek megfelelően igen aktívan kezdtek a Szusza Ferenc Stadionban a piros-feket gárda, bár eleinte a továbbra is igen tartalékos MTK-nak voltak veszélyesebb lehetőségei. A 19. percben például vezetést is szerezhettek volna a vendégek, de Tujvel nagyot védett Lencse lövésénél, majd Dimitrov hagyott ki nagy helyzetet a kipattanónál – igaz, már lesről.

Az ellentámadásból viszont a Honvéd került fórba: Tamás indult meg a balösszekötő helyén, majd ügyesen kilőtte a bal alsót (1-0).

A góltól aztán erőre kaptak a vendéglátók, sorra vezették a veszélyes akciókat (miközben azért az MTK-nak is volt egy, a kaput alig elkerülő Pintér-lövése), különösen Balogh Norbert volt aktív. A második gól azonban a középpályáról érkezett: a 27. percben Cseke eladott labdáját Hidi szelidítette meg, majd 22 méterről hatalmas gólt rúgott a jobb felső sarokba (2-0).

A 35. percben Balogh került ziccerbe, el is pörgette a labdát a kivetődő Mijatovic mellett, de a becsúszó Ferreira becsúszva mentett az érkező Eppel elől. A félidő hajrájában az MTK kapusának két Balogh-lövésnél kellett védenie.

II. félidő:

A szünetet követően sokkal támadóbban lépett fel az MTK a házigazdánál, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Az 51. percben Lencse vezette a labdát, majd kitette azt balra. Az érkező Barna aztán remekül ívelt a kapu előtt érkező Miovski fejére, a csatár pedig Bocskayt megelőzve a földre fejelt, a labda pedig onnan vágódott a léc alá (2-1).

Sőt, az egyre bátrabb MTK-nak a végén az egyenlítés is összejött a defenzív piros-feketék ellen. A 83. percben a felszabadítani igyekvő Hidi Ikenne-Kinget találta el – jöhetett a jogos 11-es, amit Cseke biztos lábbal értékesített (2-2).

Így 2-2 lett a vége az ellentétes félidőket hozó mérkőzésen, ami mint később kiderült, valóban Bódog Tamás utolsó mérkőzését jelentette a Budapest Honvéd kispadján.

Már hivatalos: Bódogot elküldték a Honvéd kispadjáról

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Budapest Honvéd – MTK Budapest 2-2 (Tamás K. 20., Hidi 27., ill. Miovski 51., Cseke 85. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Kamber (Ugrai, 88.), Baráth, Lovric, Tamás K. – Bocskay (Kesztyűs, 81.), Gazdag (Zsótér, 66.), Hidi – Balogh N. (Traoré, 81.), Eppel (Kocsis, 88.)

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King (Varjú, 86.), Pintér, Ferreira, Barna – Cseke, Kata (Biben, 77.), Dimitrov – Prosser, Miovski, Lencse (Gera D., 70.)


Később:

17:30: Paksi FC-MOL Fehérvár FC – élőben itt!