Kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt hasonló időjárás fogadta a pályára kifutó csapatokat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban: hideg idő, hatalmas cseppekben szakadó eső és csúszós talaj – most is ilyen körülmények között játszott a pályán lévő huszonkét játékos. Persze, a lelátón uralkodó hangulatra és a szurkolásra nem lehetett panasz, azonban a mérkőzés összképére már annál inkább. Egy dolog hiányzott a fővárosi rangadóról, a gól. Túlzás nélkül állíthatjuk: magyar pályán ritkán látható, igazán veszélyes gólhelyzet nélkül zajlott az első félidő.

Solymosi Péter sípszava után az Újpest többnyire szögletrúgásokban és távolról eleresztett lövésekben jeleskedett, de ezek rendre pontatlanok voltak a masszívan védekező Honvéd ellen. A lila-fehérek többet birtokolták a labdát, a 32. percben Feczesin nagyobb határozottságával megszerezhették volna a vezetést, azonban a 12-szeres magyar válogatott támadó gyengécske lövését Lovric blokkolta, így könnyedén szedte fel a labdát Tujvel.

Nem tagadás, a gól nélküli első játékrész üde színfoltja Giuseppe Sannino vezetőedző volt, aki minden sorozatot figyelembe véve szezonbeli nyolcadik sárga lapját gyűjtötte be, olaszos temperamentumát nem meghazudtolva reklamálta ki magának a figyelmeztető cédulát, miután többször is elhagyta saját technikai zónáját. S, hogy legyen miről beszélni egyáltalán, a Honvéd a hosszabbításban majdnem előnybe került – Moutari vette át Kesztyűs labdáját, ám a lövése centikkel a jobb alsó mellé ment.

Fordulás után mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek. A 48. percben Lanzafame beadása után Vadócz próbálta kapura ollózni a labdát, de nem találta el jól a játékszert, a lecsorgót Kesztyűs gyűjtötte be, akinek a 21 méteres löketét Banai védte. Két perc múlva Onovo fejelte le a labdát Obinnának, ám a lövése a léc felett szállt el.

Kamber mentett Feczesin elől

A 61. percben ismét Sannino volt a főszereplő, miután újabb sárgát harcolt ki magának és a játékvezető kiállította – az idényben már másodszor küldték el a kispadtól, második sárga lappal – a kispesti trénert, melynek értelmében a januárt eltiltással kezdi, és nem lehet ott a MOL Fehérvár FC elleni idegenbeli meccsen, helyette Alessandro Recenti másodedző irányít majd.

A találkozó összképét tekintve a második félidőben mindkét együttes távoli lövésekkel operált, de hol a védők blokkoltak, hol pontatlanok voltak a labdarúgók próbálkozásai.

Összességében igazságos döntetlen született a 211. fővárosi rangadón, ezzel a kispestiek pályaválasztóként 2015 ősze óta őrzik veretlenségüket az újpestiekkel szemben.

Az NB I állása:

Honvéd – Újpest 0-0

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Nagy G., Vadócz (Banó-Szabó 68.), Kesztyűs, Aliji – Lanzafame, Moutari (Cipf 86.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Onovo, Sankovic – Obinna, Zsótér, Bjarnason (Simon – a szünetben) – Feczesin

“Beszéltem a dokival, pozitív dolgokat mondott” – ekkor térhet vissza a Honvéd válogatottja