A Ferencváros tartalékcsapatot indít az NB III-ban, ahol elsősorban a fiatalok kaphatnak majd lehetőséget, mivel az MLSZ szabályai szerint a fiókcsapatok maximum négy, 1999. december 31-én korábban született játékost szerepeltethetnek. A szakmai munkáért az élvonalbeli együttes mellett továbbra is másodedzőként dolgozó Máté Csaba és a pályafutását játékos-edzőként folytató Leandro de Almeida felel majd, aki erről már tett említést a Mezőkövesd elleni bajnoki után.

Eljött az idő, az ember lelassul, az a baj. Lehet, hogy fejben még tudna játszani, de a test már jelzi, hogy nem olyan gyorsan mozog, mint korábban. De maradok a Fradinál, úgy néz ki, hogy az NB III-ban elindítunk egy csapatot, és majd ott a fiatalok között segítek – mondta akkor Leandro, aki boldog, hogy továbbra is Fradi-mezben futballozhat.

Miután kiderült, hogy Máté Csaba lesz a vezetőedző a második csapatnál, megkeresett, hogy legyek edző én is ott, ne csak a pálya mellett segítsek, hanem játékosként is. Bízom benne, hogy segíteni tudom a fiatalokat, mind tanácsokkal, mind a pályán. Egyébként is mindenképp tervben volt, hogy folytatom a futballt, ha nem is az élvonalban, de alacsonyabb osztályokban. Nem akartam abbahagyni teljesen a labdarúgást, volt is már megkeresésem, de természetesen sokkal boldogabb vagyok így, hogy itt maradhatok és továbbra is Fradi-mezben futballozhatok – nyilatkozta a fradi.hu-nak a 38 éves labdarúgó.

A Fradinak legutóbb a 2016/17-es kiírásban volt második csapata, amit Lipcsei Péter irányított, és a 41 megszerzett ponttal 12. helyen végeztek az NB III Közép-csoportjában.

Máté Csaba így vélekedett a tartalékcsapat indításáról.

A fiatal, utánpótlás-korú játékosoknak ez egy nagyobb megmérettetés lehet, illetve a kiöregedőknek is lesz plusz egy évük, hogy bizonyítsanak. Az európai top-futballban is bevett szokás, hogy a fiatalokból álló második csapathoz csatlakozhatnak idősebb játékosok is az első keretből. Ezért is szerettem volna, ha Leandro csatlakozna hozzánk, hiszen a tudásával, mentalitásával rengeteget segíthet. Ez egy ajándék, hogy testközelből tanulhatnak tőle. Amikor felmerült, hogy vezetőedzői szerepem lesz az NB III-as csapatnál, rögtön egyeztettem Sergei Rebrovval. Elmondta, hogy nagy figyelemmel fogja követni a csapat tevékenységét.

Ragaszkodott hozzá, hogy az első csapatnál végzett pályaedzői munkám mellett végezzem a feladataimat az NB III-as csapatban.

Fontos, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a két csapat közt. A vezetőség olyan embert szeretett volna a csapat élére, akin keresztül gördülékenyen folyhat a munka az NB I-es és az NB III-as csapat között. Nagy Ádám és Nagy Dominik az NB III-at megjárva kerültek a Fradiba, de említhetnénk Csontos Dominikot is, aki az utánpótlásból indulva már az első kerettel van. A legfontosabb a fejlődés, a Fradi kötelékén belül pedig jó körülmények között dolgozhatnak a játékosok, mindenki tisztában van a rá váró kihívásokkal – fogalmazott a csapat új vezetőedzője.

Szergej Rebrov szerint a második csapat kiváló lehetőség, elsősorban a fiatalok számára, hiszen így hamarabb játéklehetőséghez jutnak a felnőttek között, de segítheti akár a sérülés után visszatérő játékosokat is.

Tehetséges ifi-játékosaink vannak, akiknek van jövőjük a klubnál, az NB III-ban szereplő csapat kiváló lehetőség lesz a számukra, hogy a megfelelő ütemben haladjon a fejlődésük. Nagyszerű kezekben lesznek, hiszen Máté Csaba, valamint Leandro is segíti őket, és természetesen én is figyelemmel követem majd, kik azok, akik odakerülhetnek az első csapathoz – jelentette ki az ukrán szakember.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a klubhonlapnak elmondta, miért volt szükség a tartalékcsapat elindítására.

Magyarországon nincs U21-es bajnokság, mi azonban szeretnénk, ha azok a játékosok, akik hosszú évek óta itt vannak, nem minden esetben folytatnák máshol a pályafutásukat. Ezzel ugyanis a Ferencváros esetlegesen hátrányba kerülhet. Most lehetőség van NB III-as együttest indítani, amivel élni akartunk. Az U19-ből kiöregedők és azok számára is hasznos lehet ez, akiknek vissza kell nyerniük a formájukat. Így nem kell tehát 19 éves korban beszüntetnünk a gyerekek foglalkoztatását, tovább tudjuk vinni őket. Vannak, akik csak később érnek be, így nekik is lesz lehetőségük a Fradiban maradni – jelentette ki Orosz.

Két Fradi-légiós is megerősítette, hogy távozhat: “Nem úgy alakult, ahogy terveztem”