Az ötszörös belorusz és immáron kétszeres magyar bajnok Nyikolaj Szignyevics még 2018 decemberében igazolt az FTC-hez, amelynek színeiben eddig 32 NB I-es bajnokin játszhatott, ezeken 5 gólt szerzett. Ebből az ötből azonban csak egy jutott a szombaton véget ért idényre, 21 élvonalbeli találkozón csak a DVTK kapuját tudta bevenni a fehérorosz válogatott csatár, még 2019 szeptemberében.

Szignyevics ebben a szezonban cserecsatárrá, sőt, sokszor perememberré avanzsált a Fradinál, 31 tétmecséből 22 alkalommal is csak a kispadról állhatott be, és a decemberi, Ludogorec elleni El-csoportmeccs (1-1) óta nem tudott eredményes lenni.

Nem véletlenül merült fel tehát mát az idény közben, hogy Szignyevics esetleg távozik a nyáron – a 28 éves játékos nemrég hazája egyik lapjának nyilatkozva maga sem zárta ki ennek a lehetőségét.

Nem úgy alakult, ahogy terveztem, ez az idény aligha kerül fel majd a dicsőségfalamra. De ilyen az élet. A szezon eleje összességében azért jól alakult, játszottam a bajnokságban és az európai kupákban is, de a sérülésem utáni visszatérés nehezen ment, ráadásul a posztriválisok is elkezdték lőni a gólokat – idézi a pressball.by a támadót. Aki arról is kérdeztek, mit hozhat a jövője a Ferencvárosnál – vagy máshol.

Egyelőre nem tudom. Szeretnék játszani és hasznára lenni a klubomnak, közben pedig úgy is érezni, hogy szükség van rám. (…) Természetesen vissza akarok kerülni a válogatottba is de ha nem játszom a klubomban, akkor hogyan játszhatnék a nemzeti csapatban?

– fogalmazott Szignyevics.

Közzétette: Ferencvárosi Torna Club – 2020. június 28., vasárnap

Korábban már beszámoltunk arról is argentin sajtóhírek alapján, hogy Gastón Lódico sem sokáig lesz már a Ferencváros játékosa, hiába vették kölcsön januárban másfél évre, opciós joggal az argentin élvonalbeli Lanús 22 éves középpályását. A dél-amerikai futballistát a tycsports.com kérdezte arról, hogy mit tartogat számára a közeljövő.

Vissza akarok térni a Lanúshoz és egy újabb esélyt akarok kapni. Ez az a klub, amelyet imádok és amellyel nagy dolgokat akarok elérni – mondta Lódico.