Mint ismeretes, a Ferencváros két látványos gólt hozó mérkőzésen ejtette ki végül a Kisvárdát a Magyar Kupából, az 1-1-es visszavágó 3-1-es összesítést jelentett a zöld-fehérek javára.

A találkozót követően Szerhij Rebrov, az FTC ukrán szakvezetője a továbbjutással elégedett volt, a meccs körülményeivel viszont közel sem.

Ma az volt a legfontosabb, hogy továbbjussunk, ami sikerült is. De nagyon nehéz volt mindössze két nap szünet után pályára lépni, ráadásul a hétvégén is fontos találkozó vár ránk. Nem sérült meg senki szerencsére komolyabban, de ha valaki látná Nando (Gorriarán – a szerk) lábát…azért sárga sem járt, nálunk bezzeg villant a piros. A lényeg a továbbjutás volt, és hogy mindenki készen álljon majd a következő bajnokira. A vezető gól nagyon nagy önbizalmat adott nekünk, mondtam is a játékosoknak a meccs előtt, hogy be kell találnunk és akkor minden eldől. Épp ezért volt fontos ez a találat, utána sokkal könnyebb dolgunk volt a pályán. Nem igazán értem a kupakiírást, hogy miért kell a csapatoknak két nap kihagyás után pályára lépniük?

Meg is mondtam a játékosoknak a szünetben, hogy tartogassák az energiájukat a szombati bajnoki mérkőzésre. Emiatt nem mentünk már annyira előre a második félidőben, nekünk ugyanis nagyon fontos a következő mérkőzés.

A Kisvárda gólt szerzett, alakított ki helyzeteket, de a továbbjutás meglett.

(…) Szeretnék valamit mondani a kupameccsekről: nem értem a szabályokat, miért kell két naponta meccset játszani. Nem tudom, hogy ezt a többi csapat ezt hogy oldja meg, a Kisvárda egy embert hagyott bent a csapatban a hétvégéről, ha tehettem volna, én is jobban rotálok. Jobb lett volna ezt a meccset holnap játszani, a most következő hétvégi bajnokit pedig vasárnap.

Ez nem a Ferencvárosról vagy a Fehérvárról szól – hanem a játékosok egészségéről. Nem tudok úgy megfelelően dolgozni a fiúkkal, ha két naponta játszani kell. Ez lehetetlen. Fontos kielemezni, erre kérem a szövetséget is, hány csapat játszik az első csapattal ezeken a kupameccseken. Fontos a kupa, de a bajnokság még fontosabb. A kupa fontos az országnak, de mennyien játszanak a legjobbjaikkal? (M4 Sport / ulloi129.hu)


Magyar Kupa-nyolcaddöntők, visszavágók, kedd:

Kisvárda – Ferencváros 1-1 (Grozav 67. – 11-esből, ill. Gorriarán 33.) – összesítésben: 1-3

Haladás – Mezőkövesd 0-1 (Koszta 91.) – összesítésben: 0-1

DVSC – Ajka (NB III) 1-1 (Takács T. 54., ill. Kovács G. 69.) – összesítésben: 4-3

Paksi FC – Puskás Akadémia 1-3 (Lenzsér 11., ill. Latifi 23., 75., 83. – a harmadikat 11-esből) – összesítésben: 3-4

“Ha nincs eredmény Európában, Rebrov elmehet” – exkluzív portréinterjú a Fradi edzőjéről