I. félidő:

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának zárómérkőzése egyben a hétvége rangadóját is jelentette: a forduló előtt a tabella első, illetve második helyén álló Ferencváros és MOL Fehérvár FC csapott össze a Groupama Arénában. A meccs előtt az FTC 13 ponttal vezetett a Vidi előtt, amelyet délután pontszámban beért és több győzelmének köszönhetően meg is előzött a Zalaegerszeget legyőző Puskás Akadémia.

Az első helyzet a 6. percben a Vidi előtt adódott, Alef remekül ugratta ki Petrjakot a jobb oldalon, az ukrán támadó azonban a tizenhatoson belülre érve ellőtte keresztben a kapu előtt a labdát. Három perccel később a hazaiak is közel álltak a vezetés megszerzéséhez: Rockov cselezte el magát a saját ötösén belül, Boli elvette tőle a labdát, közeli lövését azonban nagy bravúrral védte a Fehérvár kapusa.

A 12. minutumban aztán már betalált a Ferencváros: Sigér szép indítása után Uzuni Fiola szorításában, közelről lőtt Rockov kapujának bal alsó sarkába (1-0).

A játékrész második felében hazai részről Uzuni 18 méteres, sorfalban elakadó szabadrúgása, a vendégektől Funsho 17 méteres, majd Pinto közeli próbálkozása jelenthetett volna veszélyt, de egyik sem találta el a kaput. A félidő zárásaként Heister balról leadott lövését Rockov ütötte szögletre a bal alsónál.

II. félidő:

A második játékrész első lehetőségére az 57. percig kellett várni, amikor Uzuni passza után Boli közelről próbálkozhatott, de nem tudott erőt adni a lövésbe, így Rockové lett a labda.

A 60. minutumban érkezett a pályára Nikolics, azonban szinte rögtön ezt követően megduplázta az előnyét az FTC: Tokmac kapott remek indítást Bolitól, Rus nem érte utol, így ziccerből a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

Márton Gábor csapatának gondjait tovább tetézte, hogy a 69. percben a Tokmacot visszarántó Rus megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a Fehérvár.

A 80. percben Nikolics ugratta ki remekül Funshót, aki azonban 15 méterről, ajtó-ablak ziccerben fölé lőtt, nagy szépítési lehetőséget puskázott el ezzel a vendég együttes.

A hátralevő időben már nem változott az eredmény, a Ferencváros magabiztosan nyert és 2-0-s sikerének köszönhetően már 16 ponttal vezeti a tabellát, így 13 fordulóval a szezon vége előtt kézzelfogható közelségbe került a zöld-fehérek 32. bajnoki címe. A Vidi jelenleg harmadik a tabellán.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Ferencváros – MOL Fehérvár FC 2-0 (Uzuni 12., Tokmac 61.)

Piros lap: Rus (Fehérvár, 69.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister (Civic, 85.) – Sigér (Laiduni, 69.), Haratin (Vécsei, 85.) – Tokmac (Mak, 80.), Somalia, Uzuni (Isael, 80.) – Boli

Fehérvár: Rockov – Bolla (Nikolics, 60.), Rus, Musliu, Fiola – Alef, Pinto – Nego, Houri (Hangya, 73.), Funsho – Petrjak

A meccs krónikája percről percre itt! 

Korábban:

ZTE – Puskás Akadémia 1-2

Paks – Budafok 4-1

Az OTP Bank Liga állása: