A sport.cz “Vége, nincs tovább, nem sikerült!” felütéssel tálalta a Slavia Praha keddi BL-búcsúját. Megjegyzik, a cseh bajnok 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a selejtezőben, de “az ellenfél 2-0-s győzelme után nem volt elegendő a továbbjutáshoz.”

A Slavia aktívan játszott a Ferencváros ellen, amely fegyelmezett védekezése ellenére épphogy csak túlélte a cseh csapat rohamait. Ráadásul Jindřich Trpišovský vezetőedzőnek a 16. percben cserélnie kellett a sérült Peter Olayinka helyére Abdallah Sima érkezett. A vendégeknek egy gólszerzési lehetőségük volt, de Kolář kitűnően avatkozott közbe és hárította Tokmac jobb oldali lövését. A Slavia a 36. percben Masopust révén kihasználta helyzetét, így a félidőben előnybe kerültek a csehek. A második játékrészben megfogták az ellenfelüket, számos ígéretes helyzetet alakítottak ki. A legaktívabb Nicolae Stanciu volt, aki többször “tesztelte” a vendégek kapusát, Dibusz Dénest. Néhány helyen az elsöprő erejű nyomás végül megállította a magyar bajnokot, és 1-0-ra kikapott, ami elég volt ahhoz, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligája-rájátszásába” – írják.

Az Blesk a mérkőzés összefoglalója és Jindřich Trpišovský vezetőedző értékelése mellett kitért arra is, hogy a Slavia Praha elbukott egy

15,64 millió eurós (5,5 milliárd forintos) bónuszt, melyet az uefától kapott volna a bl-főtáblára jutásért, így csak 480 ezer eurót kap, míg EL-csoportkörrel 362 ezer euróval gazdagodik.

Az Idnes szerint a Slavia Praha közvetlenül a szünet előtt fontos gólt szerzett, és a második félidőben fáradhatatlanul támadta az ellenfelét, de nem tudta eltüntetni azt a kétgólos hátrányt, amelyet egy hete Budapesten szedett össze.

A Slaviának három góllal kellett volna nyerni a továbbjutáshoz, ha két góllal nyer, hosszabbítás következik. A visszavágó eredménye végül a védekező magyaroknak kedvezett, még akkor is, ha csak védekeztek. Idegőrlő csata, forró, szikrázó, heves mérkőzés volt. A hangos és fergeteges hazai közönséget az első félidő végén szerzett vezető gól lázba hozta. Több mint 15 ezer szurkoló érkezett az Eden Arénába, akiknek egyetlen céljuk volt: a Slavia továbbjutása. Nem sikerült” – fogalmaznak, majd hozzátették, a Slavia előtt bezárult az ajtó a Bajnokok Ligájában, ahogy tavaly egy körrel korábban, a dán Midtjylland ellen búcsúzott az elitsorozattól.

A Deník “A cseh labdarúgás fekete napjaként” aposztrofálta a kedd este történteket, mivel a Slavia mellett a Sparta Praha is elesett a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Utóbbi a Monaco ellen maradt alul, miután a hercegségbeliek 3-1-re nyertek, és 5-1-es összesítéssel jutottak a play-offba. A találkozó kapcsán kiemelték Ján Kuchtát, aki “harapós” volt, valamint Srdjan Plavsicot is, akit “technikás” jelzővel illettek. A cikk szerzője Nicolae Stanciu játéka kapcsán megemlítette, hogy a román válogatott középpályás veszélyes lövésekkel vétette észre magát a kilencven perc során.

Az Aktuálne szerint “a zöld fal ellenállt” címmel kezdte az összefoglalóját. Hozzátette azt, hogy a Slavia Praha a legutóbbi hét próbálkozása során hatodik alkalommal bukott el a rájátszás előtt. Jindřich Trpišovský edző irányítása alatt pedig négy próbálkozás közül csak egy alkalommal – tavalyelőtt – jutott be a legrangosabb európai kupasorozatba. A Blesk-hez hasonlóan az “elbukott bónuszokat” is megemlítette, majd a csapatkapitány, Stanislav Tecl szavait is idézték a lefújást követően.

Amikor a félidőben vezettünk 1-0-ra, meg voltam győződve arról, hogy a szurkolóink előtt két gólt rúgunk az ellenfélnek, és nem lesz semmi kérdés. Sajnos nem így sikerült. Sokkal nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk az ellenfelet, és akkor nem lett volna esélyük – fogalmazott Tecl, aki mellett a ferencvárosi vezetőedzőt, Peter Stögert is megszólaltatták.

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a játékosok valóban nagyszerűen küzdöttek. Tudnunk kell, hogy milyen ellenfél ellen játszottunk. A Slavia tavasszal messzire jutott az Európa Ligában, csak az Arsenaltól szenvedett vereséget – jegyezte meg az osztrák tréner.

A Slavia edzője a Fradi elleni BL-kiesésről: “Volt egy álmunk, húsz lövésből csak egy gólt szereztünk”