Amint arról beszámoltunk, hiába kapott ki a Ferencváros Prágában 1-0-ra, kiejtette a jóval esélyesebb Slaviát a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében és a rájátszásba jutott, ahol a svájci Young Boysszal játszik majd. A lefújást követően Peter Stöger mellett a Slavia Praha vezetőedzője, Jindřich Trpišovský is értékelte a látottakat.

Mindig az a csapat jut tovább, amelyik éppen jobb állapotban van. A teljesítmény a minőségen is múlik, mindkét mérkőzésen több lehetőségünk volt, minden teljesítménymutatóban lényegesen jobbak voltunk. A futball azonban a kihasznált helyzeteken múlik, több mint 180 perc alatt nem kaptunk egy gólnál többet. Kiegyensúlyozott, két mérkőzést játszottunk, de merem állítani, hogy a szerencsésebb csapat jutott tovább. A lehetőségeinket nem váltottuk gólra. Kéz a kézben jár a sportszerűség és a szerencse, ami az ellenfél oldalára pártolt – kezdte Jindřich Trpišovský, a Slavia Praha vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Az ellenfélnek nagy tapasztalata van a tavalyi Bajnokok Ligájából, így természetesen egy minőségi csapatról van szó, amely tapasztalt játékosokkal rendelkezik. Ez látszott a két mérkőzésen is, hogy minimális hibát vétetek. Rengeteg minőségi játékosuk van, akik nagyon erősek a labdával. Amit a mérkőzés előtt is mondtam: beigazolódott, hogy egy erős és nagyon magas színvonalú játékosok játszottak ellenünk. Volt egy álmunk, szerettünk volna továbbjutni, tudtuk azt is, hogy négy nehéz meccs választ el minket a Bajnokok Ligájától. Az első mérkőzésen nem jártunk sikerrel, de mostantól az Európa Ligára koncentrálunk és oda szeretnénk bejutni, ami nem lesz könnyű – tette hozzá a cseh szakember, aki úgy gondolja, a hosszabbításban sikerrel jártak volna.

Csalódás volt az este számomra, hiszen nagyszerű hangulatot teremtettek a szurkolók, és remek mérkőzést láthattunk. Sajnos a Budapesten elkövetett hibák nehéz helyzetbe hoztak minket. Húsz lövésből csak egy gólt szereztünk. A mai teljesítményünkkel ezt teljesen kitörölhettük volna, de sajnos egy gólt szereztünk. Ha hosszabbításra mentjük a mérkőzést, akkor több erőnk lett volna. Összességében ez egy nagy csalódás a szurkolóknak, a csapat megérdemelte volna a hosszabbítást.

Stöger: “Szerettük volna, ha többet van nálunk a labda, de ez ma lehetetlen volt” – könnyebb ellenfele nem lesz a Fradinak a BL-ben