Ahogy arról már a szerdai mérkőzés alatt beszámoltunk, a bolgár Ludogorec 1-2-s állásnál, a Ferencváros elleni BL-visszavágó 29. percében nagy esélyt kapott az egyenlítésre, miután Lovrencsics rántotta le a lengyel Swierczokot.

A litván játékvezető, Donatas Rumsas büntetőt ítélt, amit a sértett “panenkás módszerrel” lőtt, ám a már eldőlő Dibusz Dénes a földről felpattanva, óriási védéssel a léc fölé tolta a labdát.

Dibusznak könnyen lehetett “déjá vu”-ja, hiszen 2016-ban – ugyancsak a Bajnokok Ligájában -, az albán Partizani elleni 11-es párbaj során az ellenfél kapusa, Alban Hoxha így talált akkor a kapujába, és végül a balkániak jutottak tovább.

“Az utolsó lépésnél nagyon lefékezett”

Ezúttal viszont tehát a magyar hálóőr örülhetett, bravúrjával nagymértékben hozzájárult ugyanis csapata továbbjutásához a Ludogorec ellen. Mint az a fradi.hu interjújából kiderült, a lefújás után rögtön azt mondta Dibusz csapattársának, Leandrónak, hogy tulajdonképpen három panenkás 11-esből kettőt már megfogott.

Ha jobban belegondolok, az lehet, hogy négyből kettő, mert a kupadöntőn kétszer is „böktek”, előtte pedig ugye volt az a BL-meccs az albánokkal. Mindezzel együtt nem számítottam rá, hogy megint ez lesz. (…)

a videózás miatt tudtam, ezzel együtt a kiélezett helyzet miatt elsőre nem számítottam erre. Pedig nem is csinálta rosszul, mert a léc alá jött a labda, szerencsém volt, hogy annyira fel tudtam jönni a földről, hogy kiüssem. Nagy lendülettel futott, ezért tőlem is gyors reakció kellett, de az utolsó lépésnél nagyon lefékezett. Akkor gondoltam, hogy mi következhet,

bár én is elindítottam már a mozgást, meg tudtam annyira fogni a lendületemet, hogy még egy kontramozgásra is képes voltam. Visszagondolva, kulcsfontosságú volt – mondta Dibusz, aki így foglalta össze a meccsen történteket.

“Olyan edzőnk van…”

Voltak szituációk, amikor szerencsénk volt. Az első félidőben szabadrúgásból lett egy kapufájuk, mi meg a kirúgás után rögtön rárúgtuk a második találatunkat. Ezek olyan fordulópontok voltak, amelyek a mi oldalunkra billentették a meccset. Hasonló volt a második félidején szerzett megpattanós gólunk is. Azzal talán eldőltek a nyitott kérdések. De végig koncentrálni kellett, mindenki nagyot küzdött.

Dibusz szerint edzőjüknek, Szergej Rebrovnak, valamint a Fradi-szurkolóknak is hatalmas szerepük volt a továbbjutásban.

Olyan edzőnk van, aki szerepelt a csapatával már BL-csoportkörben, és jó eredményeket ért el. Érződik rajta, hogy tudja, hogyan lehet eredményes a csapatunk. Mindkét találkozón bizonyítottuk is, hogy fel tudunk nőni a Ludogorec szintjére. Ez nem jelent rosszat, hiszen a bolgárok az elmúlt években rendszeresen BL- vagy EL-csoportkörben szerepeltek. Ez az eredmény tehát biztató a jövőre nézve. Adhat ez az egész egy olyan lökést, megerősítést, hogy sikerrel tudjuk venni a következő akadályokat is. Most mindenesetre a máltaiakra kell koncentrálnunk, ahogy hazaérünk, mindenkinek a fejében ez forog majd. Reméljük, hogy a szurkolóink megtöltik a stadiont, és jó eredményt tudunk elérni. A drukkereink nagy segítséget adtak most is, az odavágón, valamint nagyon sokan elkísértek minket Bulgáriába is. Ezúton is köszönjük ezt nekik. Bízom benne, hogy a támogatásukkal, jövő héten olyan eredményt fogunk elérni, amivel megalapozhatjuk az újabb továbbjutást – tette hozzá a válogatott hálóőr.

Rebrov a Ludogorec kiejtése után: “Komoly tett, hogy kettős győzelemmel mentünk tovább”