Szerhij Rebrov a 2-1-re megnyert odavágóhoz képest változatlan kezdővel küldte pályára övéit a Ludogorec elleni második mérkőzésen, míg Sztojko Sztojev három helyen is más játékosához nyúlt.

1. félidő

A mérkőzés első perceit a Ferencváros labdabirtoklása jellemezte, a Ludogorec csak jó 10 perc elteltével tudott veszélyes támadásokat végigvinni. Az álmoskás bolgár kezdés rövidesen az eredményjelzőn is megmutatkozott: Zsubkov szögleténél Haratinról maradtak le a védők a 17. percben, aki így a hálóba bólintva megszerezte a vezetést csapatának (0-1). Még magához sem tért a Ludogorec a bekapott találat után, már kettő volt a vendégek előnye: Zsubkov szólózott a vonal mellett, majd adott középre a kiszorított helyzetbe érkező Skvarkához, a szlovák középpályás pedig kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-2).

Négy perc alatt két gól: Haratin és Skvarka is betalált – videók

Erre azonban már jött a válasz: egy szögletnél Terziev lépett vissza a védők sorából, és fejelt Dibusz kapujába (1-2). A növekvő bolgár nyomás kis híján egyenlítéshez is vezetett, amikor Lovrencsics könyöklése után büntetőhöz jutott a Ludogorec. A sértett Swierczok állt a tizenegyesponthoz, ám Panenka-módszerrel elvégzett büntetőjét a már elfekvő Dibusz nagy bravúrral a léc fölé tudta tolni.

Dibusz büntető-védése videón ITT!

2. félidő

A szünetben Sztojev mester lehozta Swierczokot, és a román válogatott Keserüt hozta a helyére, mégis a magyar szurkolók örülhettek először: Tokmac verte meg a védőjét, majd cselezett középre, megpattanó lövése a kapus válla fölött szállt a hálóba (1-3).

Három Fradi-gól Razgradban: Tokmac is betalált a bolgároknak – videó

A szinte behozhatatlan hátrány tudatában a Ludogorec próbált kitámadni, többször is Dibusznak kellett nagyot védenie, illetve Heisternek nagyot mentenie. A sors iróniája, hogy az addig remekül teljesítő balhátvéd köszönt be a szintén kiemelkedőt nyújtó kapusnak: a 69. percben egy veszélytelen belövés pattant Heister lábáról a kapuba (2-3).

A 82. percben hazai részről Moti emelte magasra a lábát, és talpalta hason Zsubkovot, így piros lapot kapott. Emberhátrányban a Ludogorec már látta, a továbbjutás eldőlt, így reményvesztetten tűrték, hogy a Fradi végigpasszolgassa az utolsó perceket.

A zöld-fehérek tehát 5-3-as összesítéssel a 2. körbe jutottak, ahol a máltai Valletta lesz az ellenfelük.

Ludogorec – Ferencváros 2-3 (Összesítés: 3-5)

Gólszerzők: Terziev (24.), Heister (öngól, 69.) ill. Haratin (17.), Skvarka (21.), Tokmac (48.)

Piros lap: Moti (Ludogorec, 82.)