“A Young Boys bejutott a BL-be – 25 millió frank körüli bevételre számíthatnak” – közelíti meg a pénz szempontjából (ez az összeg nagyjából 8 milliárd forintnak felel meg – a szerk.) a keddi mérkőzést a Neue Zürcher Zeitung. A lap kiemeli, néhány nehéz pillanat ellenére is kitartott a svájci csapat, már csak azért is, mert kellő elszántságról és egységről tettek tanúbizonyságot. Megemlítették, hogy az első félidőt követően ugyan az összesített állás 4-4 volt, de “hirtelen nehéz volt elképzelni, hogy az YB hogyan fog ellenállni ennek az erőnek, több ezer tüzes és hangos szurkoló hajtotta ugyanis a Ferencvárost Budapesten. Mintha egy emberrel kevesebb lett volna a Young Boys, akárcsak az első mérkőzésen.” Hozzátették, az első 45 perc utáni szünet olyan volt, mint a vihar előtti csend, de a vihar végül nem jött el, a Ferencváros pedig ha tehetné, minden bizonnyal újrakezdené a második játékrészt. “A Young Boys visszatért a játékba, jobban irányított, megnyugtatta a játékot és vele együtt a közönséget is, Laidouni piros lapja után pedig magabiztosan uralták a meccset.”

“A YB valóra váltotta a BL-álmokat” – írja az srf.ch, amely szerint 2-2 után a svájciaknak meg lett volna a lehetőségük, hogy elkerüljék a “kényes végjátékot” és korábban lezárják a párharcot, de Jordan Siebatcheu számára túl nagy volt ez a teher a 11-esnél. Megjegyezték, hogy emberhátrányban a magyarok csak korlátozottan tudták komolyabb bajba sodorni az YB-t, David von Ballmoos kapus a 88. percben semmisítette meg a hazaiak legnagyobb gólszerzési esélyét.

“Aztán hirtelen nagy csend lett” – olvasható a Berner Zeitung címlapján, utalva arra, hogy a Young Boys harmadik gólját követően csak a svájci játékosok örömét lehetett hallani a Groupama Arénában. Pedig mint írják, az első 45 percet követően a hazai játékosok frenetikus taps kíséretében vonulhattak az öltözőbe, hiszen “a rossz kezdés után fesztivállá változott a stadion.” A lap tudósítója megjegyezte, “az, hogy ez egy kellemetlen meccs lesz az YB számára, már jóval a kezdés előtt világossá vált, hiszen maszk nélküli zöld-fehér szurkolók tömege tolongott a ferencvárosi Groupama Aréna előtt. Koronavírus? Úgy tűnik, itt elfelejtették.” Megjegyezték, hogy egy órával a kezdés előtt szinte megtelt a hazai B-közép, és amikor a Young Boys játékosai a gyepre léptek bemelegíteni, harsány füttyszóval fogadták őket, a hangulat a 2018-as és 2019-es Bajnokok Ligája rájátszásra emlékeztette a svájciakat, amikor az YB Zágrábban és Belgrádban vendégszerepelt. A portál szerint az YB fél lábbal már a BL-csoportkörben érezhette magát 2-2 után, de ami ezután következett, az semmivel sem maradt el a berni mérkőzéstől, hasonló drámát láthatott a közönség.

A portál egy másik cikkének címében azt írja, “Megváltás a hosszabbításban: az YB a Bajnokok Ligájában”. Megjegyzik, hogy a svájciaknak a végéig kellett reszketniük, de a csereként beállt Mambimbi a 93. percben mindent eldöntött.

“Budapesten is thriller volt, akárcsak a berni első mérkőzésen” – olvasható a 20min.ch tudósításában, a portál szerint a Young Boys morálja volt a döntő faktor a győzelemben.

A bluewin.ch-nak nyilatkozott az első gól szerzője, Cedric Zesiger is, aki nem tagadta, hogy elöntötték az érzelmek a lefújást követően.

– Néhány könnycseppet is elmorzsoltam. Keményen meg kellett küzdenünk a győzelemért. A Ferencváros megnehezítette az életünket, főleg az első félidőben nem találtunk jó megoldásokat. De aztán az óriási akaraterőnknek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést, amihez kellett az is, hogy együtt, csapatként mindent megtegyünk a sikerért. A BL-be jutással egy gyerekkori álmom vált valóra, hihetetlen érzés. A nagyapám mindig ott volt mellettem, ha ezt látná, az hihetetlen lenne – zárta a védő.

Fradi: “Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy senki nem veheti el tőlünk a továbbjutást” – Dibusz csalódott, de sikerként éli meg az EL-t