I. félidő:

A 3-0-s előnyben lévő FTC kissé átaludta a játékrész első felét, ekkor csak a hazaiak előtt adódtak lehetőségek. Mivel vendégszurkolók nem lehettek Prishtinában, így “ébresztőt” sem kiabálhatott senki a magyar bajnoknak, amely azonban enélkül is magára talált.

A 22. percben, némi kavarodás végén Ryan Mmaee készítette le a labdát Maknak, aki 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Három perccel később Tokmac ügyes passza után Civic lőtt balról, de a hazaiak kapusa jól zárta a rövid sarkot.

A 37. percben egy szép lövés és egy szép védés következett: Tokmac körömpassza után Mmaee fordult kapura és 17 méterről lőtt is, ám Nika gyors vetődéssel leért a labdához. Nem sokkal a félidő lefújása előtt pedig egy szögletből visszagurított labdát szúrt kapura Civic ballal, 23 méterről és nem is sokkal a bal kapufa mellé tüzelt.

II. félidő:

A fordulás után is folytatódott a Fradi-dominancia és ekkor már jött a gól is! A 49. percben Tokmac remek megindulása és szólója végén kitűnően tálalt Uzuni elé, aki 9 méterről a kapus lábai között és egy védő érintésével talált a hálóba (0-1) – az albán támadó nem ünnepelt látványosan a koszovóiak ellen.

Alig pár perccel később Ryan Mmaee esett el egy védő szorításában a hazai kapu előtt, de a játékvezető nem ítélt 11-est. De megvillantak a hazaiak is, az 57. percben Kryeziu jobbról, éles szögből leadott lövése Civicről pattant a jobb kapufára! Rögtön ezután a másik oldalon Mak középről, 18 méterről durrantott nem sokkal a jobb kapufa mellé.

A félidő közepén jött a Prishtina érdemtelennek azért nem nevezhető egyenlítő gólja: a csereként beállt Hoti egy szöglet után, az ötösről fejelt a kapu bal oldalába (1-1).

Nem sokkal később Samy Mmaeenek kellett odaérnie, hogy kirúgja a labdát egy berobbanó hazai játékos elől a bal kapufánál.

De mielőtt igazán kedvet kaphatott volna a Prishtina, egy remek akció végén Civic tálalt szépen Uzuni elé, aki 4 méterről a kapuba pörgetett (1-2).

Sőt, újabb hat perc múlva meglett az albán mesterhármas is Koszovóban: Uzuni egy kapusról kipattanó Tokmac-lövést vágott jobbról a kapuba. Ezzel lett 1-3 (és 1-6 a vége).

Az FTC a BL második selejtezőkörében a litván Zalgirisszel találkozik majd, amely összesítésben 5-2-re nyert az északír Linfield ellen. A baltiak úgy jutottak tovább, hogy a 2-1-re megnyert idegengbeli visszavágót kilenc emberrel fejezték be – a szenegáli védő, Diaw és a középpályán szereplő litván Uzela kapott piros lapot a belfasti Windsor Parkban.

Bajnokok Ligája-selejtezők, 1. forduló, visszavágó:

Prishtina – Ferencváros 1-3 (Hoti 67., ill. Uzuni 49., 80., 86.)

Továbbjutott a Ferencváros (kettős győzelemmel, 6-1-s összesítéssel)

A meccs krónikája percről percre itt!

Prishtina: Nika – B. Krasniqi, Zyba (Hoti, 52.), Bekteshi, Mici – Lilaj (Bardhoku, 65.), Boshnjaku, E. Krasniqi – Mankenda, John, Kryeziu

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Somália (Vécsei, 70.), Haratin – Uzuni (Redzic, 89.), Tokmac (Baturina, 89.), Mak (Zubkov, 61.) – R. Mmaee (Sigér, 70.)

Stöger a Fradi BL-továbbjutása után: “Egyáltalán nem reális a 6-1-es különbség”