Mint arról beszámoltunk, az FTC 3-1-re győzött kedden a triplázó albán Uzuni vezérletével Koszovóban, így 6-1-s összesítéssel jutott tovább a Prishtina ellen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe. A kettős győzelem ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a Ferencváros osztrák vezetőedzője, Peter Stöger.

Nagyon örülök a győzelemnek, nem volt egyszerű dolgunk. Amint azt vártam, az ellenfél sokat kockáztatott, emiatt több helyzetet is kialakított. Ahogy telt az idő, fokozatosan átvettük az irányítást, kontrolláltuk a játékot, ezáltal nekünk több, nekik kevesebb lehetőségük adódott. Egy kicsit meglepett minket az elején az ellenfél letámadása. Több hosszú labdával, mélységi passzal kellett volna operálnunk, a rövid átadásokkal csak lehetőségeket teremtettünk nekik.

Egyáltalán nem tartom reálisnak a 6-1-es különbséget, mert a Prishtinának is megvoltak a helyzetei és emiatt a végeredmény nem mutatja feltétlenül objektívan a párharc képét. Ugyanakkor mi voltunk a jobbak, de a következő körben még komolyabban kell vennünk az ellenfelünket, mert sokkal több kell tőlünk, de azt mondhatom, ezt is tesszük majd

– idézi a trénert a fradi.hu.

Litván ellenfele lesz a Fradinak

Mint írtuk, az FTC következő ellenfele a litván Zalgiris lesz majd a jövő héten. A baltiak úgy jutottak tovább 5-2-s összesítéssel az északír Linfield ellen, hogy a 2-1-re megnyert idegengbeli visszavágót kilenc emberrel fejezték be – a szenegáli védő, Diaw és a középpályán szereplő Uzela kapott piros lapot a belfasti Windsor Parkban.

Az első meccset a Groupama Arénában játsszák a csapatok július 20-án, kedden 20 órától. A visszavágót július 27-én rendezik meg Litvániában.