A Szabics Imre által irányított MOL Fehérvár FC a lengyel élvonalban 11. helyen álló RKS Rakow Częstochowa ellen lépett pályára gálamérkőzésen. A 3. percben megszerezte a vezetést a Rakow: Vieira jobb oldali beadása Dinnyés lábáról vágódott Kovács kapujába. A 20. percben egyenlített a Vidi, ekkor Zivzivadze passzolt Dárdaihoz, aki 13 méterről kilőtte a bal alsót – tudósított a molfehervarfc.hu.

A félidő hajrájában nyolc perc alatt négy gól is született: előbb Lopez 19 méterről eleresztett bombagóljával átvette a vezetést a lengyel csapat, majd Viera továbbnövelte a házigazda előnyét. A 41. percben Kojnok ívelése után Zivzivadze szépített, majd egy bal oldali szögletet követően Niewulis 4-2-re módosította az állást.

Fordulás után a lengyelek próbálkoztak, helyzeteket dolgoztak ki, és a 65. percben góllá érett a fölényük: Cebula egy kis állítgatás után 11 méterről kilőtte a hosszú sarkot. A lendületben játszó hazaiak többször próbára tették Kovácsot, de újabb gól már nem született, így a Vidi 5-2-es vereséget szenvedett a Rakow ellen.

Felkészülési mérkőzés, Częstochowa, Miejski Stadion

Rakow Częstochowa-MOL Fehérvár FC 5-2 (Dinnyés 3. – öngól, Lopez 37., Vieira 39., Niewulis 45., Cebula 65., ill. Dárdai 20., Zivzivadze 41.)

MOL Fehérvár FC: Kovács – Kojnok, Lüftner, Dinnyées, Heister – Dárdai, Kovács I., Alef, Jallow, Csoboth, Zivzivadze

A DVSC a katari U23-as válogatott ellen játszott a DVSC Labdarúgó Akadémián. A Loki az 51. percben Ugrai büntetőjével szerzett vezetést. Mint később kiderült, ez lett a végeredmény is.

Felkészülési mérkőzés, DVSC Labdarúgó Akadémia

DVSC-Katar U23 1-0 (Ugrai 50. – büntetőből)

DVSC: Gróf – Sipos, Nikolic, Deslandes (Bévárdi 46.), Korhut (Ferenczi 45.) – Babunski (Lénárt 70.), Gyönyörű – Pintér, Soltész, Sós (Ugrai 46.) – Tischler (Maruscsák 65.)

Az NB I éllovasa, a Kisvárda 2-1-re nyert az ukrán élvonalbeli Verezs Rivnye ellen. A szabolcsi együttes góljait Hej és Leoni szerezték.

Felkészülési mérkőzés, Kisvárda, Várkerti Stadion

Kisvárda-Verezs Rivnye 2-1 (Hej, Leoni, ill. Timofjenko – büntetőből)

Kisvárda: Odincov – Hej (Peteleu), Kravcsenko (Csirkovics), Rubus (Prenga), Leoni (Melnik) – Lucas, Karabeljov (Zlicsics) – Asani, Ötvös, Nagy M. K. (Mesanovic) – Camaj (Gosztonyi)

Verezs Rivnye: Kicsak – Mahniev, Mirosnik, Panasenko, Petko, Timofjenko, Poliuah, Dahnovszkij, Szerhilau, Szoldat, Oleksztievec

Csereként bevethető volt: Kohut, Huk, Sjaharenko, Nemcsaninov, Dasics, Kloc, Huherov, Paszics, Barabas, Szmitjuh

A Mezőkövesd hazai pályán fogadta a Diósgyőrt. Az első félidőben nem esett gól, ám a hajrában Suljić emelésével a DVTK megszerezte a győzelmet.

Korábban Újpesten két ízben is megforduló Antonio Perosevic csereként pályára lépett a matyóföldiek színeiben, ezért nem lenne meglepetés, ha a Pintér Attila együttese leigazolná a következő napokban a 29 éves, kétszeres horvát válogatott csatárt.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd, Városi Stadion – zárt kapuk mögött

Mezőkövesd-DVTK 0-1 (Suljic 85.)

Mezőkövesd: Piscitelli (Tordai – a félidőben) – Baki (Katanec – a félidőben), Szépe, Martinez – Farkas D. (Vági – a félidőben), Derakas, Chrien (Karnitski – a félidőben), Madarász (Lakvekheliani – a félidőben) – Vuto0 (Perosevic 60.), Drazic, Calcan (Jurina – a félidőben)

DVTK: Borsos V. – Polgár (Szatmári – a félidőben), Karan, Hegedűs J. – Eperjesi, Zsolnai (Bertus – a félidőben), Zsemlye (Oláh B. – a félidőben), Németh M. (Suljic – a félidőben), Bárdos (Bokros – a félidőben) – Hornyák (Kocsis D. – a félidőben), Makrai (Horváth Z. – a félidőben)

Felkészülés: Három gól és egy piros a Topolya-Fradi stadionavatón