A vajdasági magyarok körében a legnépszerűbb magyarországi csapat, a Ferencváros ellen lépett pályára Topolya SC stadionavatómérkőzésen pénteken. Az ünnepélyes kezdőrúgás előtt felcsendült az összmagyarság ikonikus dala, a Nélküled, majd a hazai ultrák látványos pirotechnikai bemutatóval avatták fel a három és fél év alatt elkészült,, az UEFA előírásainak megfelelő TSC Arénát.

A kezdés után rögtön a házigazda ragadta magához a kezdeményezést, Zec indítása után Petrovic tíz méterről eleresztett lövését Szécsi fogta. A 15. percben megszerezte a vezetést a Topolya: Banjac indítása után az ötös Stanojev jobb sarka elől, higgadtan a kapus lába között a kapuba gurított. A lendületben futballozó topolyaiak nem álltak le, előbb Zec beadását fejelte ki Mmaee, majd Banjac lövését Leandro rúgta ki. A félidő hajrájában Cabraja bal külsővel alig tekert a bal sarok mellé.

Fordulás után Cabraja jobb oldali beadása után Vécsei fejelte ölébe fejelte a labdát. Némi mezőnyjátékot követően ismét Vécsei veszélyeztetett, ám 25 méterről elvégzett szabadrúgása épphogy elkerülte a bal felső sarkot. A 73. percben végleg lezárhatta volna a mérkőzést a Topolya, ekkor Djakovac próbálkozását Mergl védte bravúrral. A másik oldalon egy szögletet követően rosszul szabadítottak fel a hazaiak, így lett jó Vécseinek, lövését Jorgic védte.

A 83. percben a csereként beállt Vidával szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül – Santrac megkapta a második sárgáját, így a pirosat is – a megítélt büntetőt Vécsei a bal felső sarokba lőtte. A 90. percben Djakovac 18 méterről elemi erővel eleresztett löketével kialakult a 2-1-es végeredmény, amely a Topolya sikerét hozta.

Felkészülési mérkőzés, Stadionavató, TSC Aréna

Topolya-Ferencváros 2-1 (Stanojev 15., Djakovac 91., ill. Vécsei 83. – büntetőből) – kiállítva: Santrac 83. (Topolya)

Topolya: Filipovic (Jorgic – a félidőben) – Stojovic (Marsenic 79.), Antonic, Calusic (Varga 11.) – Stanojev (Milicevic 45.), N. Petrovic, (Stoiljkovic 67.), Tomanovic (Santrac – a félidőben), Bocskay (Csákány, 79.), Banjac (Susnjar 79., Svilar 88.) – Zec (Djakovac – a szünetben), Vukic (Ratkov 66.)

Ferencváros: Szécsi (Mergl – a félidőben) – Cubra (Orosz 80.), Könczey, S. Mmaee (Arday 80.), Leandro, Cabraja (Vida 62.)– Somália (Mazzonetto 80.), Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac (Gera 80.)

Stöger kitette a Fradi egyik legjobb csatárát is az EL-keretből: “Voltak vele problémák a múltban is”