Újpest-Zalaegerszegi TE FC 15.00

Molnár Balázs (ZTE):Nem tervezgetünk, a legfontosabb, hogy meccsről meccsre készülünk, s megpróbáljuk mindegyikből kihozni a maximumot. Újpesten is arra törekszünk, hogy ne szakadjon meg az immár hét mérkőzés óta tartó veretlenségünk. Lesz egy nagy hiányzónk, az ötsárgás Bojan Sankovic, ugyanakkor visszatérhet Emir Halilovic, aki a Honvéd ellen hiányzott ugyanilyen okból. Sokan elmondták, hogy az egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapat most az Újpest. Ahogy említette, három nagyon jó formában lévő játékosuk van, de én egy negyediket is idevennék: Nikola Mitrovic szervez és irányít mellettük, akit nem kell bemutatni, hiszen volt a mi játékosunk is. Számunkra plusz motivációt ad, hogy sok helyzetet dolgoztunk ki legutóbb és ezeket az erényeket kell szombaton is csillogtatni. Fontos, hogy magabiztos csapatot akarok látni a pályán, ezért is volt nagyon fontos a Honvéd elleni múlt heti győzelem. (zaol.hu)

Paksi FC-MTK Budapest 17.00

Medgyes Sinan (játékos, Paks):Remélem, ez a mérkőzés már kiszakít bennünket a rossz szériából, kiléphetünk a gödörből, amiben vagyunk. Eddig is minden találkozó nehéz volt, ez is az lesz, hiába a tabella végén tanyázik ellenfelünk. Bízom benne, szép győzelemmel vetünk véget ennek a négy meccs óta tartó etapnak. Rendbe kell tennünk a mentalitást. (paksifc.hu)

Lenzsér Bence (játékos, Paks):Reméljük, hogy most már visszatalálunk a helyes útra, és győzelemmel alapozzuk meg a keddi kupameccsünk előtti hangulatot. Látjuk, hullámvölgyben vagyunk, de megbeszéltük az öltözőben, hogy együtt ki tudunk kecmeregni belőle. Egy győzelem újabb sikerszériát hozhat, nem vitás. Ellenfelünk biztosan megtesz majd mindent szombaton, hiszen az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodhatnak, viszont számunkra is roppant fontos lesz ez az összecsapás, mivel négy meccse nem ünnepelhettünk. (paksifc.hu)

Márton Gábor (MTK):Nem szabad ajándéklabdákat adni a Paksnak, hisz ismerjük a csapat játékfelfogását. Nagyon offenzíven játszanak, ennek megvan az előnye és a hátránya, de igyekszünk minden csapatból felkészülni. Nehéz a Paks ellen játszani, de azt gondolom, az utóbbi időben ellenünk is nehéz. De addig, amíg nem használjuk ki a helyzeteinket, elég könnyű helyzetben vannak az ellenfelek, ezen sürgősen változtatni kell, tettünk is efelé lépéseket a héten, úgyhogy reméljük, hogy lesz foganatja. (mtkbudapest.hu)

Honvéd-Ferencvárosi TC 19.30

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): Több mindent kellett tisztáznunk és rendbe tennünk a zalaegerszegi mérkőzés után. Voltak különböző játékelemek, feladatok, amelyeket a válogatott szünet előtt megfelelően hajtottunk végre, utána viszont nem ment. Fegyelmezettség, koncentráció, csapatjáték, egy pillanatra sem lankadhatunk. Reméltem, hogy a Paks elleni meccset követően pozitív reakció érkezik az ott elkövetett hibákra, sajnos azonban nem így történt, ráadásul a Fradi ellen mindig több kell. Még több. A hét legfontosabb feladata, hogy változtassunk, amit nem látok annyira nehéznek, hiszen ez fejben dől el, fizikailag ugyanis rendben vagyunk, a gondolkodásunkra kell fókuszálni, mentálisan is tökéletesen készen kell állni az összecsapásra, harcolni minden szituációban, minden labdáért. A Fradi a legerősebb csapat a ligában, kimagasló kvalitású játékosokkal, akik bármikor képesek eldönteni az adott találkozót, kizárólag akkor remélhetünk jó eredményt, ha az első pillanattól az utolsóig keményen dolgozunk. És nemcsak a Fradi ellen, mert ilyenkor előfordul, hogy sokkal motiváltabbak a játékosok, még többet akarnak adni, mert tudják, milyen erős csapattal játszunk, azonban a többi meccsre is ugyanezzel a hozzáállással kell érkezni. Remek erőfelmérő a szombati mérkőzés, de az a siker is csak három pontot ér, nekünk pedig sokszor három pontra van szükségünk, így minden meccs egyformán fontos. (honvedfc.hu)

Sztanyiszlav Csercseszov (Fradi):Legutóbb márciusban találkoztunk a Honvéddel a Magyar Kupában, tisztán emlékszem arra a meccsre. Bár összességében sikeres volt, hiszen 1-0-ra győztünk és továbbjutottunk, két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók. Az első játékrészben egy igazán jó csapatot láttam a pályán, a második félidőben viszont nagyobb nyomás alá helyezett minket az ellenfél, amely elhitte, hogy még lehet esélye a továbbjutásra, veszélyes helyzeteket alakított ki akkor a Honvéd. Biztos vagyok benne, hogy a szombati bajnoki mérkőzés más lesz, hiszen mi a bajnoki címért versengünk, míg a Honvéd a tabella második felében található. A tervezett feladatokat elvégeztük a héten, felkészültünk a Honvédból. Biztosan lesznek helyzeteink is, élnünk kell velük! (fradi.hu)