Gyirmót-Ferencváros 0-2

Csertői Aurél (Gyirmót): – A Ferencváros egy jó csapat, sajnos a mi kárunkra játszott jól. Ennyivel mindenképpen jobban játszottak és megérdemelten nyertek. A támadásban nem tudtunk aktívak lenni, felőrölt minket a védekezés. Nagyon nagy szégyenkezni valónk nincs, sportértéke így, hogy küzdöttünk csak köztünk van, de pontot nem adnak érte. Kicsit kinyíltunk, voltak lehetőségeink is, gólt akartunk rúgni. A végén lekontráztak minket és berúgták a győztes gólt. (M4 Sport)

Peter Stöger (Ferencváros):Nagyon fontos volt ez a győzelem számunkra. Nem volt egyszerű mérkőzés, mert nagyon mélyen védekezett az ellenfél és ennek ellenére kellett kialakítani a helyzeteinket. Elégedett vagyok a látottakkal, viszont ezt a védelmet csak úgy lehetett áttörni, ha egy fokozattal feljebb kapcsolunk, és gyorsabb a labdákkal, gyorsabb befutásokat hajtunk végre. (M4 Sport)

MTK Budapest-DVSC 1-1

Teodoru Vaszilisz (az MTK megbízott edzője):Úgy érzem, az első félidőben meg kellett volna nyerni ezt a meccset, hiszen több lehetőségünk volt arra, hogy megszerezzük a második találatot. Megvoltak a kínálkozó esélyek, de a végjátékban komoly hiányérzetünk lehet. Sokkal jobb egyéni teljesítményre lett volna szükség ezekben a pillanatokban. A szünetben sajnos “bentmaradtunk” az öltözőben, aminek egyelőre nem tudom az okát. A DVSC ki is egyenlített, az utolsó 20 percben ugyan feljöttünk, de akkor nem sikerült már feltörni a Loki védelmét, nem tudtuk betalálni abból a két-három esélyből, ami adódott, így összességében azt mondhatom, hogy igazságos a döntetlen. (mtkbudapest.hu)

Jeremiás Gergő (a DVSC megbízott edzője): – Az első félidőben kimondottan rosszul futballoztunk, de a második félidőre sikerült a védekezésünket stabilizálni és rúgtunk egy szép gólt is. Azok után, ami a héten történt, meg kell becsülnünk ezt a pontot. Olyan energiákat is mozgósítottak a srácok, amelyekről nem is feltétlenül tudták, hogy léteznek. (dvsc.hu)

Mezőkövesd-Újpest 2-2

Supka Attila (Mezőkövesd):Ezen a mérkőzésen nem játszottunk olyan lendületesen, mint a Debrecen és a Budapest Honvéd ellen, fáradtak voltak a játékosaim, sokat kivett belőlük a Honvéd elleni és a szerdai 120 perces Szeged elleni találkozó. Ennek ellenére jól kezdtünk, a széleken jól bontottuk meg ellenfelünk védekezését és a vezetést is sikerült megszereznünk. Úgy érzem a bekapott gól megfogta a csapatot, de szünet után újra előnybe kerültünk. 2-1 után le kellett volna hozni a meccset, azonban a fáradtság kiütközött. Úgy gondolom, hogy az egy pontot is meg kell becsülni, 3 mérkőzésen 7 pontot szereztünk, ez jó teljesítmény. Bízom benne, hogy a Paks elleni meccsen frissebbek leszünk, szeretnénk jó játékkal három pontot szerezni a válogatott szünet előtt. (mezokovesdzsory.hu)

Michael Oenning (Újpest):Úgy érzem, hogy elveszítettünk két pontot, 2-1-es hazai vezetés után nagy nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, a hajrában kiharcoltunk egy 11-est, ami óriási lehetőség volt a győzelem megszerzéséhez, sajnos nem tudtuk kihasználni. Csalódott vagyok az eredmény miatt, viszont nagyon jól játszottunk. A helyzetkihasználáson mindenképpen javítanunk kell az elkövetkezendő időszakban, de nagyon sok jó dolgot láttam a mérkőzésen, a csapat mentalitását mindenképpen dicséret illeti. (mezokovesdzsory.hu)

Bognár rövid, de velős értékelése: “Inkább nem mondok semmit, mert az túl sokba kerül” – így látták az edzők