Csapongó játékkal indult az első félidő, az első tíz percben egyik csapat sem tudta tartósan magához ragadni a játék irányítását. Tokmac szabadrúgásból próbált veszélyeztetni, azonban 19 méterről jócskán fölé lőtt. A 13. percben Zachariassen beadása után Szegi tisztázott rosszul, Civic beadása pedig a kapu mellé pattant. Tíz perc múlva Uzuni baloldali szögletét követően S. Mmaee fejjel veszélyeztetett, azonban Hársfalvi vetődve védett.

A magyar bajnok nem igazán talált fogást a mélyen védekező gyirmóti együttesen, amely hősiesen állta a sarat. A 37. percben össztűz alá került Blazic a saját csapattársai által: előbb Tokmac, majd Zachariassen lőtte ki a szlovén válogatott védőt. A játékrész utolsó perceiben hatalmas helyzet maradt ki a vendégek részéről: Civic beadását Hársfalvi nem érte el, az érkező Mak öt méterről az üres kapuba lőhette volna a labdát, ám luftot rúgott.

Fordulás után a 47. percben megtört a jég, megszerezte a vezetést a Fradi: Civic baloldali beadása után Uzuni lőtte ki a bal alsó sarkot. Három perccel később elesett egy FTC-játékos a tizenhatoson belül, a VAR vizsgálta az esetet, végül nem ítélt büntetőt. A 73. percben kis híján egyenlített a Gyirmót: Hasani jobbról elvégzett szöglete után az újdonsült csapatkapitány, Szegi hat méterről pár centivel fejelt Bogdán kapuja fölé.

A hajrára fordulva a Fradi ment előre és igyekezett minden energiáját mozgósítani az újabb gól érdekében, amely a 85. percben összejött: Tokmac 15 méterről eleresztett lövése a jobb alsóban kötött ki, kialakítva ezzel a 0-2-es végeredményt, így pedig elmaradt a gyirmóti bravúr, amit Csertői Aurél előzetesen szeretett volna elérni hazai pályán.

NB I, 11. forduló

Gyirmót-Ferencváros 0-2 (Uzuni 47., Tokmac 85.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Ferencváros: Bogdán – Somália, S. Mmaee, Blazic, Civic – Laidouni, Vécsei (Loncar 88.) – Tokmac (Besic 88.), Zachariassen (Boli 61.), Mak (Marin 70.) – Uzuni

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Hasani (Mayer 90.), Nagy P. (Csonka 69.), Radics (Kovács 90.), Hajdú (Lencse 82.) – Simon A. (Varga B. 69.), Medgyes

NB I: Az edzőváltás után sem tudott nyerni a Loki