Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC (14.45)

Supka Attila (Kövesd): – Azt gondolom, egy nehéz mérkőzés vár ránk, amit nagyon szeretnénk jó eredménnyel zárni. Az Újpest attól függetlenül, hogy jelenleg hol áll a tabellán egy jó csapat, nagyon erős kerettel rendelkezik és ezt a Fehérvár ellen bizonyították is, hiszen úgy nyertek, hogy a meccs nagy részében emberhátrányban játszottak. Véleményem szerint, ha olyan felfogásban fogunk pályára lépni ellenük, mint az elmúlt két bajnoki mérkőzésen és az a kiváló hozzáállás is megmarad, ami jellemzett bennünket, akkor hazai környezetben mindenféleképpen itthon tudjuk tartani a győzelemért járó pontokat. A Honvéd ellen voltak hiányzóink, de úgy gondolom, hogy mindenki jól megoldotta a feladatát kisebb hibáktól eltekintve, amiket már a hétfői edzésen megbeszéltünk a játékosokkal. Ha az a fegyelem és összpontosítás meglesz, ami eddig megvolt a védekezésünkben, akkor akár gól nélkül is lehozhatjuk a meccset, viszont az előre játékban egy kicsit jobban kell koncentrálni, mert a Honvéd ellen is volt 2-3 olyan kontralehetőségünk, amiből gólokat is szerezhettünk volna, de nem tudtuk befejezni a támadásokat. Minden mérkőzés nagyon fontos számunkra, ugyanis az a célunk, hogy minél távolabb legyünk a kiesőzónától, mert akkor nyugodtabban, felszabadultabban lehet játszani, ami úgy gondolom, hogy az eredményességre is jó hatással lehet. A győzelem megszerzésében szurkolóink is sokat segíthetnek, jó érzéssel tölt el, hogy a Debrecen és a Honvéd elleni találkozón is számíthattunk rájuk. Nagyon bízunk abban, hogy hétvégén még többen kijönnek majd a mérkőzésünkre és még nagyobb támogatást kapunk tőlük. (mezokovesdzsory.hu)

Michael Oenning (Újpest): – Kemény és kiélezett mérkőzésre számítok a Mezőkövesd csapata ellen. Bár mindketten kettős terhelésnek vagyunk kitéve a héten, nem gondolom, hogy a fáradtság bármelyik felet befolyásolná. Mi nyerni megyünk, ellenfelünk pedig mindent meg fog tenni azért, hogy otthon tartsa a három pontot. Véleményem szerint nagyon izgalmas és ki-ki meccs előtt állunk. (mezokovesdzsory.hu)

MTK Budapest–Debreceni VSC (17.00)

Kocsis Bence (középpályás, MTK): – Egy nagyon veszélyes Lokira számítok. A Kecskemét elleni MK-meccsen sikerült pihentetni a kezdőjátékosaink többségét, remélhetőleg jól fogunk kijönni a hétvégi találkozóból. (mtkbudapest.hu)

Jeremiás Gergő (megbízott edző, DVSC):Eddig is azért dolgoztam természetesen, hogy sikeres legyen a stáb. Viszont, ha az egyesület úgy gondolja, hogy jelenleg bármilyen szinten tudok segíteni, kutyakötelességem megtenni. Óriási kihívás számomra az új helyzet, hisz nem úgy éltem a mindennapjaimat, hogy ilyen gyorsan bekövetkezik ez a feladat. Nincs sok idő az MTK elleni meccsig, de arra törekszünk, hogy a játékosokat a lehető leggyorsabban kizökkentsük abból az állapotból, amelyben most vannak. Igyekszünk őket úgy felkészíteni, hogy sikerrel tudják venni a kék-fehérek elleni találkozót. (dvsc.hu)

Gyirmót FC Győr–Ferencvárosi TC (19.30)

Csertői Aurél (Gyirmót): – Mivel szombaton van a Ferencváros elleni mérkőzésünk, ezért a szerdai 120 percnek nem igazán örülök. Az ország legjobb csapata jön hozzánk, csak a nagy számok törvénye alapján tudunk esetleg pontot vagy pontokat szerezni. A srácok fel vannak készülve erre a menetelésre. Mivel a Zalaegerszeget nem tudtuk legyőzni, így most kellene a bravúr, de tisztában vagyunk a Fradi és a mi képességeinkkel. Mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, de ez nem biztos, hogy elég lesz a Fradi ellen. Felemelt fejjel szeretnénk lejönni a pályáról, de nehéz meccs lesz. A Fradin is sok minden fog múlni, tudjuk, hogy nagyon jó csapat, nemzetközi szinten is bizonyított, de nem feltartott kézzel szeretnénk lejátszani ezt a meccset. (gyirmotfc.hu)

Peter Stöger (FTC):Nem egyszerű időszak ez a csapat életében, hiszen sorra jönnek a meccsek, a játékosok pedig gyakran fizikailag és mentálisan is fáradtak. Különösen azok, akikre a nemzeti csapatoknál is számítanak. Ilyenkor kulcsfontosságú a megfelelő regeneráció, ezeken a nehézségeken mielőbb át kell lendülnünk. A szombati, Gyirmót elleni meccs szerintem olyan lesz, mint a legutóbbi mérkőzéseink voltak a magyar bajnokságban. Arra számítok, hogy sok gólszerzési lehetőségünk lesz, ezeket kell jobban kihasználnunk mint az utóbbi találkozókon. Nehéz mérkőzés vár ránk, de úgy gondolom, hogy mi vagyunk a jobb csapat, ezért győzni fogunk. (fradi.hu)

Bognár rövid, de velős értékelése: “Inkább nem mondok semmit, mert az túl sokba kerül” – így látták az edzők