A hétközi csúfos és kínos, NB II-es Kecskemét elleni Magyar Kupa-kiesés után edzőt váltó DVSC az MTK Budapest otthonában lépett pályára szombaton. A találkozón sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben, aztán a 12. percben megszerezte a vezetést az MTK: Ramadani remekül indította Grozavot a bal oldalon, Nikolic hátrált, a jobbján érkező Miovskihoz passzolt, majd Korhut mellett gyönyörűen a jobb alsóba helyezett. Pár perccel később a fővárosi kék-fehérek kis híján megduplázhatták volna előnyüket, ám Deslandes menteni tudott.

Az MTK lelkesen és ötletesen játszott, amivel nem bírtak mit kezdeni a hajdúságiak, pláne a védelmük, ez a szurkolóiknak is szemet szúrt.

Erőteljesen rákezdtek a Tőzsér Dániel sportigazgató távozását követelő rigmusokra, hangot adva az elégedetlenségüknek, amely egyben elmúlt hetekben történt eseményeknek is lett címezve.

A félidő feléhez érkezve Dimitrov próbálkozását Gróf védte, a játékrész hajrájában megint a Loki kapusa hárította az orosz támadó középpályás léc alá tartó lövését.

A szünetet követően a közepes iram mellett jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek – a hazaiak védekezését nem tudták feltörni az ezúttal ötlettelen és ritmustalan vendégek – a 65. percben Ferenczi éles szögből leadott lövésével egyenlítettek. Az MTK azonban pár perc múlva majdnem visszavette a vezetést: Miovski csúsztatott meg egy szögletet, ám Ramadni nem találta el jól a labdát.

A hátralévő időben az MTK némileg többet támadott és közel járt az újabb gól megszerzéséhez. Előbb Grozav visszagurítását vágta ki Varga, majd a csereként beállt Mezei beemelése után a román támadó elől Gróf felszedte a labdát. A Loki csak elvétve jutott el Mijatovic kapujáig, a 83. percben Baráth 20 méterről leadott lövése ment el a kapufa mellett. Az eredmény nem változott, 1-1-el ért véget a mérkőzés, amellyel a hétközben edzőváltáson áteső DVSC továbbra is nyeretlen maradt.

NB I, 11. forduló

MTK Budapest-DVSC 1-1 (Miovski 12., ill. Ferenczi 65.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera – Ramadani, Pintér Á., Dimitrov (Mezei 63.), Weir – Kovácsréti (Vancsa 67.), Miovski, Grozav

DVSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes – Korhut (Szujó 87.), Ferenczi, Varga J. (Gyönyörű 87.), Baráth – Ugrai (Tischler 60.), Pintér Á. (Soltész 73.), Sós (Babunski 87.)

NB I: A Kövesd már nem százszázalékos, de a drámai hajrá után még veretlen Supkával