A Supkával a forduló előtt az NB I-ben még százszázalékos Mezőkövesd a sereghajtó Újpestet látta vendégül a szombati játéknap kora délutáni mérkőzésén.

I. félidő

Az első veszélyesebb lehetőség a hazaiak előtt alakult ki, a 7. percben Vojtus jobb oldalról érkező éles beadásába beleért középen az egyik hazai védő, így nem lett jó Jurinának, de a hosszún érkező Nagy kis híján kapura tudta tenni, de végül hosszú lett neki. Nem sokkal később a másik oldalon Csekétől pattant el a labda a felezőnél, amire így lecsapott Mitrovic és szöktette Konét, de a támadó 9 méterről, kissé jobb oldalról a jobb alsó mellé lőtt.

A 18. percben megszerezte a vezetést az addig aktívabban játszó Kövesd: Nagy Dániel bal oldali beadása után Jurina bólintott 5 méterről, Diaby mellett a jobb alsóba, 1-0.

De csak nyolc percig volt előnyben a hazai együttes, miután Csongvai jobb oldali beadását próbálta meg előrevetődve kifejelni Kocsis, de a saját kapujába sikerült juttatnia a labdát, a jobb alsó sarokba – öngól, 1-1.

A játékrész vége felé kis híján a fordítás is összejött a vendégeknek, Koné helyzetét azonban védte Tordai a kapufa segítségével, Beridze kísérlete pedig nem volt túl erős a 16-oson belülről, így erre is le tudott érni a kövesdi kapus.

II. félidő

A fordulás után kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, az 58. percben jegyezhettük fel az első komolyabb kísérletet, ekkor Antonov szánta el magát lövésre 19 méterről, a bal felsőbe tartó löketet szögletre ütötte Tordai. A 61. percben aztán a semmiből ismét vezetést szerzett a Kövesd: Cseri passza után Calcan 18 méterről, kissé bal oldalról lőtt, a labda megpattant Koutroumpison és a kapust becsapva a kapu közepébe vágódott, 2-1.

Néhány másodpercen belül egyenlíthetett is volna az Újpest, Beridze bal alsóba tartó tekerését viszont bravúrral szögletre tolta Tordai.

Az utolsó negyedóra kezdetén is két nagy lehetőség adódott a vendégek előtt: előbb Tallo ziccerben a bal oldali kapufát találta el, majd Viana keresztbe lőtt labdájáról alig maradt le a kapu torkában Koutroumpis. A 82. percben aztán össze is jött az újabb egyenlítés is: Mitrovic szabadrúgását Bjelos lőtte kapásból, szép mozdulattal a jobb felsőbe, 2-2.

A hajrában mindkét csapat ment előre a győzelemért, az esély pedig itt is és ott is megvolt a gólszerzésre. A 85. percben Drazic a jobb oldalról a kapu felé törve szépen átjátszotta magát Diabyn, majd 13 méterről célba vette a bal alsót, Banai viszont védett.

A 91. percben Tallo kapufát lőtt, majd a kipattanót megszerezte Antonov, Jurina pedig szabálytalankodott vele szemben a 16-oson belül, így tizenegyest kapott az Újpest – Tallo jobb alsóba tartó lövését azonban védte Tordai, ezzel pedig maradt a 2-2.

NB I, 11. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-2  (Jurina 18., Calcan 61., ill. Kocsis 26. – öngól, Bjelos 82.)

Kövesd: Tordai – Farkas, Kocsis, Szépe, Lakvekheliani (Vadnai, 78.) – Karnitski, Cseke (Chrien, 60.) – Nagy D. (Calcan, 27.), Vojtus (Drazic, 60.), Cseri (Madarász, 78.) – Jurina.

Újpest: Banai – Kastrati (Simon, 80.), Diaby, Koutroumpis, Antonov – Mitrovic, Mack – Beridze (Viana, 65.), Katona (Bjelos, 65.), Csongvai – Kone (Tallo, 65.).