Tavaly novemberben Lasha Dvali, a Fradi grúz válogatott védője az egyik külföldi portálnak nyilatkozott a klubjáról és a jövőbeli terveiről.

Azóta nem történt semmi, de úgy írtak róla, mintha az átigazolási időszakban távozna a csapattól. Téves információk terjedtek el róla előbb a magyar, és onnan átvéve a grúz sajtóban. Érthetetlen volt azt olvasni, hogy Dvalinak egy megbeszélésen utolsó esélyt adtak. Mielőtt megsérült volna, egy Premier League-ben szereplő csapat érdeklődött iránta. A Fradi új edzője, Sztanyiszlav Csercseszov nem gondolt arra, hogy megváljon tőle. Nem egy harmadosztályú játékos a magyar bajnokságban, sokra tartják a bajnokcsapatnál. Háromszor lett bajnok a Fradival, pontosan tudják, mennyit ér.

Odiladze azt is elmondta, miért nem jött össze a csapatváltás.

2021-ben kétszer is megsérült, ezért nem tudott játszani. Ennek ellenére a Ferencváros egyik legjobb játékosa, aki iránt a Premier League, a Bundesliga és Belgium csapatai is érdeklődtek.  Sajnos a sérülések miatt megszakadtak a tárgyalások. Az első sérülése óta három hónap telt el, és a térdét megműtötték. Aztán a koronavírust is elkapta, a két műtét után kihagyott egy évet. Kiválóan érzi magát és teljes erőbedobással edz. Általában nem sok ilyen profi és szorgalmas játékost láttam, mint ő. Nyáron lejár a szerződése és nagyon jó ajánlatai vannak. A klub és én még nem vettük fel a kapcsolatot. Dvali szerződése hat hónap múlva lejár. Ez idő alatt jól át tudja gondolni, hova szeretne menni, melyik csapatnál és melyik edzővel dolgozna szívesen. Naponta legalább öt hívást kapok az átigazolásával kapcsolatban: Hollandiából, Németországból, Lengyelországból és Bulgária legjobb csapataitól.

A Ferencváros másik grúz válogatott légiósáról, Giorgi Haraisviliről (a középpályás nem az ügynökségéhez tartozik – a szerk.) elmondta, miután megérkezett Magyarországra, akkor tíz napig edzett, majd megsérült. Tudomása szerint két héttel ezelőtt műtéti beavatkozáson esett át, és nem tudja, mikor játszhat újra. A Mezőkövesd balhátvédje, Luka Lakvekheliani kapcsán szintén sérülésről beszélt, egész pontosan keresztszalag-szakadásról. Reményei szerint játékosa fél éven belül visszatérhet a pályára.

A legutóbbi lengyelországi pletykák szerint a MOL Fehérvár FC grúz támadója, Budu Zivzivadze is kiszemelt a Slask Wroclawnál. Vele kapcsolatban Odiladze a következőképpen nyilatkozott.

Több helyről van megkeresése, de nagy összeget kérnek érte. Beszéltem Budu edzőjével, és egyetértettünk, több játékidőre van szüksége. Két magyarországi csapattól is van ajánlata. Sérüléssel bajlódott, aztán a koronavírus fertőzésen is átesett és más problémái is voltak. Sok minden megoldódott már mostanra. Biztos vagyok benne, hogy ez a kudarc már a múlté.

Végül az Újpestet erősítő Giorgi Beridze helyzete is terítékre került.

Hat hónap van hátra a szerződéséből, és ugyanaz a helyzet, mint Dvali esetében. Okosan át kell gondolni, hogy hol megy neki jobban a játék. Nyáron a Vidibe hívták, de túl sok pénzt kértek érte, és nem tudták leigazolni. Jelenleg török csapatok érdeklődnek iránta. Beridze fejlődése nyilvánvaló, és jó bajnokságba kerülhet.

Újpest: Oenning után a támadósor egyik fontos tagja is távozik, külföldre tart – sajtóhír