A samsunhaber.com információi szerint a török másodosztályban szereplő Samsunspor hosszú keresgélések és tárgyalások eredményeként Junior Tallo személyében végre megtalálta azt a támadót, akit keresett. A lap állítja, az Újpest 29 éves, 8-szoros elefántcsontparti válogatott csatára öt hónapos kontraktust fog aláírni a klubbal.

A csakfoci.hu úgy is értesült, valóban a török csapathoz szerződhet a támadó.

Yuksel Yildirim, a Samunspor tulajdonosa a titokzatos játékos nevét még vasárnap nem árulta el, viszont meghívta a csapat edzőtáborába. A lap szerint Tallo hétfő reggel már megérkezett Antalyába, ahol azonnal orvosi vizsgálatokon esett át. A nyugat-afrikai futballista sikeresen átment az orvosin, így hamarosan aláírhatja a szerződését a Samunsporral.

Tallo az olasz utánpótlásban nevelkedett, pályafutása során megfordult többek közt az AS Roma és a Lille színeiben is. A Megyeri úton eltöltött közel másfél év alatt minden sorozatot figyelembe véve 40 tétmérkőzésen 12 gólig és 8 gólpasszig jutott. A szezonban csak 9 bajnokin 2-szer volt eredményes.

Az NB I-ben 10. helyen telelő Újpestnél december 31-i hatállyal menesztették a német Michael Oenninget. Mint arról minap beszámoltunk: Guy Luzon, a Maccabi Petah Tikva korábbi izraeli vezetőedzője veheti át a csapat irányítását – az érintett maga is elismerte az értesülést.

Újpest: A kiszemelt edző elismerte a magyar klub megkeresését