A sport5.co.il információi szerint Guy Luzon, a Maccabi Petah Tikva korábbi izraeli vezetőedzője másfél éves szerződés ajánltatot kapott az Újpesttől. A 46 éves szakember az izraeli sportportál érdeklődésére megerősítette az értesülést.

Azt szeretnék, hogy azonnal csatlakozzak a klubhoz, még fontolgatom az ajánlatot – jelentette ki Luzon, aki két héttel távozott a Maccabi Petah Tikvától, melyet közel két évig irányított, és jelenleg az utolsó helyen áll a 14 csapatos izraeli élvonalban.

Luzon edzői pályafutása során megfordult a Duchatelet-család csapatainál: a 2013/14-es szezonban a belga Standard Liege és 2015-ben az angol Charlton Athletic együttesét is irányította. Hazájában a Hapoel Tel Avivnál kétszer is megfordult, valamint a Bnei Yehuda, Maccabi Haifa és Beitar Jeruzsálem trénereként is tevékenykedett. 2010 és 2013 között az izraeli u21-es válogatott szövetségi edzője volt.

Az NB I-ben 10. helyen telelő Újpestnél december 31-i hatállyal menesztették a német Michael Oenninget. Azóta felmerült a magyar sajtóban Nebojsa Vignjevic esetleges visszatérése – ezt a szerb tréner lettországi főnöke cáfolta -, valamint a napokban a svéd Malmöhöz aláíró, Miloš Milojević is állítólag jelölt volt a megüresedett posztra.

A lila-fehérek az új vezetőedző érkezéséig Víg Péter másodedzővel kezdték meg az alapozást.

Újpest: Oenning után a támadósor egyik fontos tagja is távozik, külföldre tart – sajtóhír