Nebojsa Vignjevic, az Újpest korábbi szakvezetője tavaly nyáron, közel hét év után távozott a Megyeri útról, azóta a lett élvonalbeli Liepaja vezetőedzőjeként dolgozik. Az 53 éves szerb tréner családja Budapesten maradt, felesége és gyermekei ragaszkodtak ahhoz, hogy ne költözzenek vissza Belgrádba. Mivel már nem Magyarországon vállal munkát, családjának is problémája van a vízummal.

Az elmúlt időszakban a magyar sajtóban felmerült, hogy Vignjevic újra az Újpest vezetőedzője lehet, miután december 31-én – a vártnál gyengébb őszi szereplés miatt – menesztették posztjáról Michael Oenninget. Az üggyel kapcsolatban Dāvids Jansons, az FK Liepaja vezérigazgatója nyilatkozott.

Nebojsa Vignjevic tavaly nyáron érkezett Liepajába és az irányításával újjáélesztette a csapatot, amely a szezonban a harmadik helyen végzett – kezdte a lett liepajniekiem.lv közéleti portál érdeklődésére Dāvids Jansons. – Jelenleg is érvényes szerződése van a Liepajával. Egyelőre nincsenek információink arról, hogy távozna. Jelen állás szerint január 8-án fog megérkezni Lettországba, majd január 10-én kezdjük a felkészülést a tavaszi idényre.

Vignevic 2013 októbere és 2020 júniusa között több mint 250 mérkőzésen irányította az Újpestet, kétszer megnyerte a Magyar Kupát és 2018-ban a harmadik lett a bajnokságban. A lila-fehérek az új vezetőedző érkezéséig Víg Péter másodedzővel kezdték meg az alapozást.

NB I: Közel kétméteres támadót igazolhat a Fradi egyik legfőbb kihívója – így áll az ügye