A szerbiai mondo.rs úgy tudja, hogy Milos Milojevic veheti át az Újpest labdarúgó csapatának irányítását, miután a klub december végén menesztette a német Michael Oenninget a vezetőedzői posztról.

A szerb lapok felidézik, hogy Milojevic 2021 nyarán vette át a svéd Hammarby irányítását, amelyet az ötödik helyig vezetett.

Aztán télen a norvég rekordbajnok Rosenborg szerette volna szerződtetni, ám a svéd csapat nem engedte el a szakvezetőt és 5 millió eurós kivásárlási árat kért a norvég együttestől a távozásért cserébe. Milojevic végül nem lett a Rosenborg vezetőedzője és a klubcsapata is meg is vált tőle, mivel a svédek álláspontja szerint a hátuk mögött egyeztetett kérőjével.

Így Milojevicnek nagyjából egy hónapja nincs csapata.

Néhány nappal később felmerült, hogy a Crvena Zvezda padjára ülhet le, ugyanis másfél évig másodedzőként dolgozott a klubnál, de ezt végül az érintettek cáfolták.

Az 56 éves Oenning még januárban érkezett Újpestre, és a bajnoki hatodik helyre, valamint 11. kupagyőzelmére vezette a csapatot. Az együttesnek így lehetősége nyílt a szereplésre az európai porondon, és a selejtező harmadik fordulójáig jutott a Konferencia-ligában. A téli szünetben viszont csak 10. helyen áll a lila-fehér gárda az NB I-ben.

A Vidi kiszemeltje elismerte a magyar klub megkeresését