Átigazolási rovatunkban számoltunk be arról korábban északmacedón lapértesülések szerint, hogy magyar és horvát kluboknál is felmerült az albán középső védő, Klisman Cake szerződtetése. A 22 éves játékosért állítólag már hivatalos ajánlatokat is kapott klubja, az észamacedón élvonalban szereplő FC Struga.

Albániában most konkrétan megnevezték a bekk magyar kérőjét: a newsport.al információi szerint a MOL Fehérvár szerződtetné Cakét. A lap azt írja, hogy az NB I egyik élcsapata élénken érdeklődik az U21-es válogatott futballista iránt, ezt pedig a cikk szerint maga a futballista is megerősítette a portálnak.

Ugyanígy él azonban még a “horvát vonal” a játékos kapcsán, így még nem dőlt el, melyik országban folytatja pályafutását.

A portál megjegyzi, hogy közel sem Cake lenne az első légiós a régióból a magyar élvonalban, hiszen az egyaránt albán gyökerekkel bíró Visar Musliu (MOL Fehérvár), Ylber Ramadani (MTK), Jasir Asani, Driton Camaj (Kisvárda) vagy Myrto Uzuni (FTC) is az OTP Bank Ligában játszik, de ide (pontosabban Mezőkövesdre) tart a hírek szerint a négyszeres albán válogatott Kamer Qaka is.

Cake Tiranában nevelkedett, majd innen igazolt 2019-ben az FC Strugához. A 185 centiméter magas, jobblábas védő azóta 63 északmacedón bajnokin 7 gólt szerzett és volt 3 gólpassza is, illetve pályára léphetett két Európa Konferencia Liga-selejtezőn is. A 400 ezer euróra taksált játékos szerződése lejár az idény végén, így a télen kaphatna még érte pénzt a klubja. A fiatal hátvédet az északmacedón élvonal őszi álomcsapatába is beválasztották.

A Vidi egyébként nem csak őt figyeli a hírek szerint, de lengyelországi sajtóértesülések alapján kinézte magának Przemyslaw Wisniewskit, a Górnik Zabrze 23 éves védőjét is.