Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest könnyebb volt ezúttal összeállítanom a keretet, mindenki edzett, játszott a klubcsapatában. De azért most sem volt teljesen könnyű, hiszen akik a fontosabb bajnokságokban vesznek részt, nemrég még a nyári pihenőt töltötték, volt, aki csak múlt héten játszott először. Nekik nem feltétlenül volt olyan meccsük, ami mértékadó lett volna ahhoz, hogy megítéljem, játékra alkalmas állapotban vannak-e.

A szlovákok elleni Eb-selejtező életbevágóan fontos, tudom, hogy Magyarország számára mit jelent ez, nem csak a labdarúgás terén.

De mielőtt a szlovákok ellen játszunk, lesz még egy felkészülési meccsünk, arra összpontosítunk. AZ UEFA írta elő a számunkra ezt a barátságos mérkőzést, ez képet adhat a játékosaink állapotáról, valamint megengedhetjük, hogy kísérletezzünk, pályára küldhetek olyanokat, akik eddig kevesebbet játszottak. A cél nem változik, Podgoricában is szeretnénk nyerni. Ha egy játékos magára ölti a válogatott mezt, nincs barátságos mérkőzés – nyilatkozta Rossi Telkiben.

Rossi elárulta: Szalai Ádám holnap klubot vált – korábbi BEK-győztes lehet az egyik kérője

Az olasz kapitány az augusztus 17-én megsérülő Nagy Ádámról azt mondta, dolgoznak azon, hogy a középpályás teljes értékű tagja legyen a csapatnak, napi kapcsolatban van a játékossal.

A sérülés utáni estén beszéltem vele először, nagyon le volt törve, nem látta annak a lehetőségét, hogy belátható időn belül játszhat, de az utóbbi beszélgetéseinkből ítélve bizakodó, úgy látja, hogy pályára léphet. Júniusban hasonló volt a szituáció Bese Barnabással kapcsolatban, ő az Azerbajdzsán elleni meccsen nem szerepelt sérülés miatt, aztán a Wales ellen pályára léphetett és végül sorsdöntő volt a szereplése. A felmérés az oka, amiért Nagyot meghívtam a montenegróiak elleni keretbe. Mindent meg fognak tenni a fizioterapeutáink is, hogy Nagy a pályára lépjen – folytatta Marco Rossi, majd kitért arra is, hogy elsődleges szempont nála, hogy a fiatalokat részesíti előnyben.

A szövetségi kapitány Sigér Dávid behívásával kapcsolatban kiemelte, látta a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtezőkön is, és bár voltak hibái, olyan is, amiből gólt kapott a Fradi, de úgy látja, azért nem tud még kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, mert nem rendelkezik kellő nemzetközi rutinnal.

De képes lehet válogatott szinten játszani. Azért is tagja a keretnek, mert Nagy Ádám játéka kérdéses, és Sigér játéka hasonlít leginkább hozzá, még ha a felépítésük eltérő – tette hozzá Rossi, aki az NB I meglepetéscsapatairól is beszélt.

A Mezőkövesd és a DVSC megragadta a figyelmemet,

utóbbiban tetszik Pávkovics, Ferenczi, Haris, Varga Kevin, valamint Zsóri játéka is, utóbbi ugyan kevesebbet játszik, de nagyon figyelemre méltó játékos. Varga nagy léptékben fejlődik, vele lehet számolni a jövőben más minőségben is. Ami a Mezőkövesdet illeti, gratulálok a klubvezetésnek, a játékosoknak és Kuttor Attila vezetőedzőnek, aki remek munkát végez a csapattal. A borsodiak közül Cseri Tamás játékára figyeltem fel, három szép gólt lőtt, de jelen pillanatban a válogatottban elég jól le van fedve minden poszt. Sajnos Kalmárra is számítottam volna, de nem áll a rendelkezésemre.

Maro Rossi végül megjegyezte, a MOL Fehérvár FC jó szereplése nem meglepetés, ismeri a csapat képességeit, ott is vannak játékosok, akikkel számolhat majd a válogatott keretben, például Fiola, Futács vagy Elek, aki hátul és a középpályán is jól tud teljesíteni.

Válogatott: A Fradi újonca és Nagy Ádám is Rossi friss keretében – ők játszhatnak Szlovákia ellen is