Válogatottunk 32 110 néző előtt lépett pályára Splitben, az E-csoportot vezető, de hazai pályán 2-1-re legyőzött horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Marco Rossi a kezdőcsapatba jelölte Vida Mátét és Holman Dávidot is, több sérült játékost, valamint a sárga lapok miatt hiányzó Nagy Ádámot azonban nélkülöznie kellett a kapitánynak.

A 3. percben már Modric lövésénél kellett védenie Gulácsinak, az 5. percben viszont gólt is szereztek a hazaiak: Kádár hibázott óriásit a félpályánál, amire a 125. válogatottságát ünneplő Luka Modric csapott le és 13-14 méteren keresztül vezette a labdát, majd ziccerben Gulácsi mellett a bal alsó sarokba gurított. Orbán még becsúszva próbált blokkolni az utolsó utáni pillanatokban, de mindhiába… (1-0).

Korhut elcsúszása után Perisic lövése elakadt, a félidő derekán azonban ismét kapitulált a védelmünk: Lovrencsics rossz passza után Rebic ment el a bal oldalon, középre adása után Petkovic a kapunak háttal állva, sarokkal lőtte be a horvátok második gólját (2-0).

A 40. percben Petkovic cselezte magát nagy helyzetbe, de Gulácsi védeni tudott, a félidő hajrájában azonban harmadjára is gólt szereztek a hazaiak: Perisic jobb oldali beadását rosszul találta el Kádár az ötösünknél, így lett jó Petkovicnak, akiről beperdült a labda Gulácsi kapujába (3-0). Az első játékrészben kaput eltaláló lövésig sem jutott el válogatottunk.

A szünetben Kádárt Lang váltotta, de így is könnyen megszerezhették volna negyedik góljukat a horvátok: Kleinheisler szorításában esett el Rebic a tizenhatosunkon belül, Perisic büntetőjét azonban Gulácsi a jobb alsó saroknál kivédte. Tetézte a gondjainkat, hogy Kleinheisler megkapta második sárga lapját, így 10 emberrel folytattuk a játékot.

A 68. minutumban Sallai lövése eltalálta a horvátok kapuját, de a labda továbbra is a hazaiaknál volt többet, akik kaput elkerülő lövésekkel jelentkeztek, valamint egy ízben nagy helyzetben lesen állította meg a játékvezető akciójukat – jogosan. Az utolsó percekben még Orbán fejese kerülte el kevéssel a kaput, de az eredmény már a három perces hosszabbításban sem változott, 3-0-ra nyertek a horvátok, ilyen arányban is megérdemelten.

Csoportunk másik mérkőzésén Wales 1-1-et játszott Szlovákiával, válogatottunk 9 ponttal az E-csoport 3. helyén áll.

Horvátország – Magyarország 3-0 (Modric 5., Petkovic 24., 42.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Horvátország: Livakovic – Jedvaj, Lovren, Vida, Barisic – Modric (Kovacic, 67.), Brozovic – Perisic (Brekalo, 60.), Rakitic (Vlasic, 74.), Rebic – Petkovic

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Orbán, Kádár (Lang, 46.), Korhut – Vida M., Kleinheisler – Dzsudzsák (Nagy D., 60.), Holman, Sallai (Varga, 76.) – Szalai

Kiállítva: Kleinheisler (56.)

A csoport állása: 1. Horvátország 13 pont, 2. Szlovákia 10 pont, 3. Magyarország 9 pont, 4. Wales 7 pont, 5. Azerbajdzsán 1 pont

Eb-selejtező: Horvátország – Magyarország – közvetítés