Marco Rossi szövetségi kapitány Telkiben tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, keretet hirdetve az Uruguay elleni stadionavató mérkőzésre, illetve a Wales elleni Eb-selejtezőre. Az itt elhangzottakból idézünk – témakörök szerint – az alábbiakban.


Kádár Tamás és Willi Orbán sérüléséről

– Folyamatosan kapcsolatban vagyok valamennyi játékossal, főleg az ilyen nehéz helyzetekben, mint az övék. Willinek a térde sérült meg, folyamatosan javul az állapota, de nem tudjuk, milyen állapotban lesz. Kádárt sem tudjuk, hogy a csütörtöki kupameccsen pályára léphet-e, a hétvégét pedig majd meglátjuk.

Az Uruguay elleni stadionavatóról

– Mindkét meccs nagyon fontos lesz, nem szeretnék kísérletezni Uruguay ellen sem, hiszen a világ egyik legjobb válogatottjáról lesz szó, szeretnénk jól teljesíteni a stadionavatón.

A telt házról

– Mindez azt igazolja, hogy Magyarország számára mennyire fontos a foci, mennyire szeretnének az emberek jó focit látni.

Játékosként játszottam csupán ennyi ember előtt, edzőként még sosem, ez lesz az első, ez hatalmas felelősség.

Biztosan nagy élmény lesz a nézők számára is.

Nagy Ádám állapotáról és Sigér Dávid kihagyásáról

– Sigér esetében izomsérülésről van szó, pontosan tudjuk mivel jár ez, nem kockáztathatjuk meg azt, hogy játsszon. Vida hasonlóan jó játékos, mint Sigér. Nagy Ádám a hétvégén játszani fog, ezután pedig érkezik Telkibe és megnézzük, milyen állapotban lesz. Walesben azonban nem lesz lehetőségünk arra, hogy teszteljük a játékosok állapotát, mert túl nagy a tét.

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi kapcsolata

– Semmiféle gond nincsen köztünk, a meccset követően rögtön tisztáztuk a helyzetet, megbeszéltük ezen kívül sok minden mást is. Ő a csapatkapitány, szükség van rá, fontos az ő szereplése.

Dzsudzsák megállni és kezet fogni sem akart Rossival, amikor lecserélték – videó

Gazdag Dániel hétvégi csodagóljáról

– Ha már harmadik alkalommal teszem őt a keretbe, az nem véletlen, nem voltam vak korábban sem. Remek képességű játékos, most sem a csodagólja miatt hívtam meg.

A felcsúti balhátvéd, Nagy Zsolt meghívásáról

– Mindig az igazat szoktam mondani. A keretbe eredetileg Tamás Krisztiánt akartam meghívni, de nem tudott jönni, mert nincsen jól. Meg kellett oldanom ezt a helyzetet. Kádár nagyon jó játékos, de majd meglátjuk, tud-e játszani, Korhut pedig eltiltott lesz. Walesbe azzal a szándékkal megyünk, hogy nyerjünk.

Nehéz volt erre a pozícióra játékost találnom,

bal oldalon egy jobblábas játékost játszani nem egyszerű, olyat kellett találnom, aki egyszerre gyors és megfelelő fizikummal rendelkezik. Régóta figyelem Nagyot, amellett hogy erős és gyors is, nagyon jó a lába. Vészhelyzet volt, hosszan gondolkodtunk és azt gondolom, hogy a legjobb döntést hoztuk.

Ki fog védeni Uruguay ellen?

– Egyértelműen Dibusz fog kezdeni. Sosem volt még ilyen jó formában, mint az elmúlt hét-nyolc meccsen. Nem tudom, hogy végig ő fog-e játszani, de az biztos, hogy ő lesz a kezdő. Szeretnék még valamit hozzátenni. Gulácsi is nagyon jól játszik, ugyanolyan kaliberű játékos, mint Dibusz, nagyon jó meccseket játszik a Bundesligában. A Freiburg ellen megnéztem, nagyon jól játszott, még ha kikaptak is, de rengeteg bravúrt bemutatott. Nagyon jól állunk ezen a poszton.

Válogatott: Két visszatérő és egy felcsúti Rossi keretében