Az olasz szakember elsőként arra a lengyel felvetésre reagált, miszerint Paulo Sousa 3-5-2-es felállásban fogja pályára küldeni az övéit.

Nem gondolom, hogy hozzánk akarnak alkalmazkodni. Paulo Sousának megvan a saját elképzelései, játékstílusai, szokásai. Nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, vajon milyen szándékokkal érkezik az ellenfelünk. Az biztos, hogy olyan taktikát alakítottunk ki, amelyben két forgatókönyvre is felkészültünk: négy és három védővel is fel tudunk állni. Igyekeztünk felkészülni olyan kiváló klasszis játékosokra, mint Robert Lewandowskira és Piotr Zielinskire. A tervünk megvan. Kérdés az, sikerül-e megvalósítani a játék során. A probléma sosem az, hogy ne lenne tervünk, mert vannak terveink arra vonatkozóan, hogyan állítsuk meg Lewandowskit. De az elmúlt két-három évben másoknak is voltak terveik, hogyan játszanak ellene, azonban ezt nem nagyon sikerült megvalósítaniuk. És nem én vagyok a legjobb edző közülük.

A folytatásban Szalai Ádám és Nagy Ádám formájáról is szót ejtett.

Szalai soha annyiszor nem volt kezdő, mint korábban. Ez persze még azt nem jelenti, hogy óhatatlanul kezdő legyen a magyar válogatottban a most következő mérkőzésen. De az, hogy ő a csapatkapitány, mindenképpen mellette szól, hogy kezdőként játszassuk. Minden játékosunk jó állapotban van, Kecskés kivételével. Nagy Ádám is jó állapotban van. A fejsérülése után keveset játszott az utóbbi két meccsén. Nem feltétlenül az állapota miatt, hanem azért, mert meg kellett felelnie az előírásoknak, és orvosi felügyelet alatt tartották. Jó kondícióban vannak a játékosaink.

Rossi kérdésre válaszolva elmondta azt is, ki pótolhatja az ágyéksérülés miatt a keretből kimaradó Szoboszlai Dominikot.

Szoboszlai nagyon fontos játékos számunkra, nem könnyű a pótlásáról gondoskodni. Ha megnézzük az elmúlt időszak eredményeit, akkor 2020 szeptemberében, októberében, novemberében csak négy meccsen játszott, mi pedig nyolcat játszottunk. Szerencsések is voltunk, de mégiscsak a másik négy meccsen helyt álltunk. Mit jelent ez számomra? Megfelelő csapatjátékkal, jó szervezéssel és közös erőfeszítéssel, és az időközben behívott újoncok minőségével sikerülhet pótolni az esetleg kieső nagy neveket, jelen esetben Dominikot. Sajnálom, hogy nem játszhat velünk. Szoboszlaival több nyílvessző lenne a tegzemben, amit az ellenfél felé kilőhetnék, de az, hogy nem játszik, emiatt nem kell leírni az esélyeinket.

Végül arra is reagált, hogyan tudná megőrizni az eddigi veretlenségét Paulo Sousával szemben.

Ha nem játszok többet ellene – válaszolta nevetve, majd komolyra fordította a szót, a következőket mondta. – Eddig kétszer találkoztunk egymással ellenfélként a pályán, és a sors úgy akarta, hogy mindkétszer én kerüljek ki győztesként. Van egy olasz mondás, amely gyakorlatilag a három a magyar igazságnak az olasz megfelelője: Nincs kettő három nélkül. Remélem, a harmadik mérkőzésen is sikerül meglepetést okozni, és csapatommal megőrzöm ellene a veretlenséget. Az előző egymás elleni mérkőzéseken is papíron erősebb ellenféllel szemben irányítottam a csapatomat, bízom ezen sorozat folytatásában.

Nikolics: “Az eddigieknél is nagyobb célokért küzdhetünk”

A sajtótájékoztatón a korábbi lengyelországi gólkirály, Nikolics Nemanja is válaszolt az újságírók kérdéseire. A MOL Fehérvár csatára optimistán várja a mérkőzést, mert úgy érzi, az elmúlt időszak eredményei okot adnak a bizakodásra.

Mindenki tele van önbizalommal, remek hangulatban várjuk a mérkőzéseket. Az előző fél év okot ad a bizakodásra, hiszen nagyon szép eredményeket értünk el, megvalósítottuk minden kitűzött célunkat, és a mutatott játékra is lehet alapozni. Persze, a játékban még fejlődnünk kell egyénileg és csapatként egyaránt. Tiszteljük a lengyelek, de bízunk a saját képességeinkben, és abban is, hogy az eddigieknél is nagyobb célokért küzdhetünk a jövőben. A lengyeleknél játszik a világ egyik legjobb játékosa ott van a csapatban: Lewandowski fantasztikus ütemben termeli a gólokat. Fontos, hogy kikapcsoljuk őt a játékból, ez azonban korábban nálunk erősebb csapatoknak sem sikerült. Apróságok dönthetnek, fontosak lehetnek a pontrúgások, és el kell kerülnünk a hibákat. Harcos meccset várok, kemény párharcokkal, rengeteg futással, de itthon a a győzelem megszerzése a célunk. (mlsz.hu)

Válogatott: Állítsd össze Rossi Lengyelország elleni kezdőcsapatát!