Az angol Barnsley játékosa, Callum Styles már a magyar válogatott labdarúgójaként nyilatkozott az MLSZ TV-nek, a legfontosabb tulajdonságairól pedig angliai edzője és klubja vezérigazgatója is beszélt.

– Nagyon sok tényező befolyásolja, hogy milyen pozícióban segíthetem a csapatot a legjobban – kezdte Styles. – Szinte minden poszton játszottam az előző szezonban. Többségében balhátvéd voltam, amit nagyon élveztem, mert sok meccset nyertünk és még gólokat is szereztem. Ebben a szezonban jobban élveztem, ha jobboldalon játszottam, ott jobb volt, hogy ballábas vagyok. Nem tudok olyan pozíciót mondani, amit előnyben részesítek, de középpályásként nőttem fel, szóval ha mindenképpen választanom kéne, akkor a bal, jobb vagy középső támadó középpályást mondanám. Talán ez illik hozzám a legjobban, de védőt is tudok játszani a bal- és jobboldalon is, de 10-es is voltam már ebben a szezonban. Azt tudtam, hogy a szövetségi kapitány olasz és az olaszok ugye elég híresek arról, hogy jó focit játszanak a csapataik. Aztán kapcsolatba is lépett velem a szövetségi kapitány és többször beszéltünk is, hogy mik az elképzelései, mit szeretne csinálni, mivel nagyon szerettem volna többet megtudni a csapatról annál, hogy nagyon jó eredményeket ért el és nagyon jól játszott mostanában. Nagyon várom, hogy pályára léphessek és képviselhessem Magyarországot a világ legjobb játékosai ellen.

Ezt követően az univerzális játékosnak mutattak egy videót a remek hangulatot teremtő magyar szurkolótáborról.

– Ez briliáns! Várom már, ez hihetetlen. A szurkolók hihetetlenek, a hangulat is. Alig várom, hogy pályára lépjek és játsszak!

A Barnsley vezetőedzője, Poya Asbaghi elmondta, nagyon dinamikus és sokoldalú játékosként jellemezné Stylest, aki a csapat alapembere.

– Szinte minden poszton játszott már nálunk, mivel nagyon intelligens és kitűnően alkalmazkodik. Egyedül kapusként és belső védőként nem játszott a csapatban. Fizikailag is nagyon erős játékos, akinek kitűnő bal lába van, nagyon jó a befejezésekben is. Számomra ő egy olyan focista, akire maximálisan számíthatok. Nagyon lojális, akire egy edző mindig számíthat, szóval mindezekért játszott eddig minden mérkőzésen végig, mióta én vagyok az edző. Nem számít, milyen pozícióban játszik, mindig jól teljesít. Nem emlékszem olyanra, hogy rossz meccse lett volna, még amikor gyengébb napja van, akkor is jól játszik, mivel keményen dolgozik, sokat fut, sok párharcot nyer meg, nagyon jó az üres területekre való befutásban és gólszerzésben is – zárta a tréner.

Khaled Al-Ahmad vezérigazgató szerint a meghívó a képességeinek az elismerését jelenti, és hogy milyen keménye dolgozik azért, hogy a lehető legjobb játékos váljon belőle.

– Mi pedig, mint klub, borzasztó büszkék vagyunk a válogatottságára, különösen, hogy mi fedeztük fel és adtunk neki lehetőséget a Championshipben, hogy folyamatosan fejlődjön. Nagyon izgatottan várjuk, hogy mire lesz képes a magyar válogatottban nemzetközi szinten, de meggyőződésem, hogy jól fog teljesíteni. A személyisége fantasztikus abban a tekintetben is, hogy komoly önbizalma van és igazi vezéregyéniség. Igazi robosztus játékos, aki sosem sérült, minden meccsen végig játszik. A sokoldalúsága pedig nagyon fontos egy olyan klubnak, mint a Barnsley. Az a típusú játékos, akit a csapatodban akarsz tudni a modern fociban, az elsőtől a 95. percig ugyanolyan elánnal játszik. Azt gondolom, hogy nagyon fényes és hosszú karrier áll előtte, ha ezen az úton marad, amin most jár – zárta a vezérigazgató.

Rossi: “A Vidi-játékosoknak megadtam volna azzal a kegyelemdöfést, ha nem hívom meg őket”