Az Informer “gyászos végként” számol be a budapesti 1-1-ről, annak fényében, hogy eközben a törökök legyőzték az oroszokat, így a szerb válogatott nagyon közel került a kieséshez a Nemzetek Ligája B-divíziójában. A délszlávok már csak akkor maradhatnak bent, ha megverik a jelenleg csoportelső oroszokat, miközben a magyar válogatott is legyőzi Törökországot.

A lap szerint ugyanakkor a nagyobb botrány és “földindulás” már most látszik a válogatottnál, kezdve a helyi legendának számító Aleksandar Kolarov esetével. Az Internazionale 35 éves balhátvédje nagyjából véget vetett a válogatott karrierjének azzal, hogy lemondta a szereplését a Skócia elleni, 11-esekkel végül elveszített Eb-pótselejtezőn, emiatt ugyanis a csapattársak nekiestek és nem akarnak már vele együtt futballozni. Ugyanakkor a lap egyik forrása szerint Kolarov végül azért nem vállalta a játékot Belgrádban, mert ultimátumot kapott az Inter szakvezetőjétől, Antonio Contétól, hogy ha játszik a válogatottban, klubjában már soha többé nem fog…

A nemzeti csapatbeli társak viszont “árulásként” fogták fel a 92-szeres válogatott balbekk döntését, így “kiátkozták” – ÁLLÍTÓLAG végleg.

Ugyanakkor nem csak Kolarov, de a budapesti meccs után több szerb játékos is komoly kereszttűzbe került a pályán mutatott teljesítménye miatt. Elsősorban a papíron egyik legnagyobb csillag, a Real Madrid kötelékébe tartozó Luka Jovic, aki ezúttal is csalódást okozott, de “kapja az ívet” a szerb szövetség elnöksége is, akiknek a távozását követeli több szakértő is. Sokan azt javasolják, hogy egyfajta szakértői bizottság álljon fel, és ők válasszák ki majd ki a következő szövetségi kapitányt is, de a szövetség vezetőinek “haverjai”. Merthogy az álláspont szinte egyöntetű: Ljubisa Tumbaković kapitánynak is mennie kell…

A lap egyébként egyedül a szerbek gólját szerző Nemanja Radonjicot dicséri, ugyanakkor nem érti, a Marseille középpályása miért nem kapott lehetőséget Skócia ellen.

A Vecernje novosti  azt emeli ki, hogy Szerbia megint nem tudott nyerni, hiába kezdett jobban ellenfelénél Budapesten. Hozzáteszik, hogy a játékbeli visszaesés ellenére a vendégeknek megvolt az esélye a győzelemre, de Luka Jovic két nagy helyzetet is elrontott a végén, pontosabban a másodiknál Dibusz védett hatalmasat.

A Real Madrid támadóját idézte is a lap a mérkőzést követően.

Szerintem reális végeredmény született, bár voltak a végén helyzeteink, amelyeket nem használtunk ki. Sajnáljuk nagyon a Skócia elleni vereséget, de tovább kell folytatnunk a munkát. Most sem nyertünk, de nem is kaptunk ki, és remélem, a következő, Oroszország elleni mérkőzést már behúzzuk – fogalmazott a csatár.

A Blic szerint a skótok elleni lebőgést követően a magyar válogatott ellen sem sikerült javítania a szerbeknek, a mieink pedig sikeresen tértek magukhoz a bekapott gólt követően. A második félidőben viszont a lap szerint csak két “érdekes” játékos volt a pályán, Szoboszlai, illetve Radonjic, miattuk volt leginkább élvezhető sokáig a találkozó a szünetet követően.

A Telegrafban az egykori jugoszláv szövetségi kapitányt, Milan Zivadinovicot idézik, aki egy televíziós műsorban “tüzet okádva” kritizálta a szerb játékosok hozzáállását.

Vér, ritmus és éles játék nélkül futballozott a csapat.

Nem akkora sztárok ők, mint Madonna, hogy párharc nélkül játszanak le egy meccset! Ami pedig a legrosszabb, azt láttam, hogy a meccs után “csókolkoznak” néhány magyarral. Pedig ők nem a testvéreik, hanem az ellenfél, amely elvette tőlünk a pontokat és az esélyét is annak, hogy valami jó még kisüljön a számunkra ebben a sorozatban.

Ők a világ legnagyobb csalói! Amikor a pénzt kell felvenni, ők a legnagyobb profik, amikor viszont nincs pénz, nincs miért küzdeni sem! (…)  Én mindig azt mondtam a játékosoknak, hogy amikor azt látom, hogy véresen jönnek le a pályáról és alig állnak a lábukon, akkor tudom, hogy minden elkövettek azokért, akik Szerbiáért szurkolnak. Ne beszéljünk mellé, most két szabálytalanságot sem követtek el!  Került valaki kórházba? – dühöngött a rutinos edző.

OUR PLAYERS ARE NOT MADONNA BUT THE GREATEST FOLLARANTS IN THE WORLD Živa BRUTALALLY called out the Eagles: Their love for Serbia is NO

A lap egyébként a meccs kapcsán úgy fogalmaz, hogy “mielőtt Szerbia kiesne a Nemzetek Ligája B-divíziójából, még szerzett egy pontot Budapesten”. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a pszichológiai előny nálunk volt a meccs előtt, hiszen mi kijutottunk az Eb-re, ők meg nem, így értékesnek is mondható az eredmény a Puskás Arénában.

Válogatott: Kalmár egy csapatban a Liverpool és a Chelsea sztárjával