Honvéd – MTK 0-0 – büntetőkkel: 5-4

Pisont István (Honvéd):Nagy változáson ment keresztül a csapat az első mérkőzéshez képest. Egyénileg, csapatszinten, szervezettségben és  is fegyelemben is. Nagyon örülünk a sikernek, hiszen egy nagyon jól játszó MTK-t győztünk le. Óriási fejlődésen mentünk keresztül. A továbbjutásunk kulcsa a fegyelem volt. Mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. (honvedfc.hu)

Michael Boris (MTK Budapest):Nem a hibákat kell most kiemelni. Nem kaptunk gólt a Magyar Kupában, így estünk ki, amit nagyon nehéz most megemészteni. Két meccsen keresztül egyik csapat sem kapott gólt, ez a döntés talán nem igazságos, bármelyik együttes is essen ki. Ezzel együtt gratulálok a Honvédnak, és sok szerencsét kívánok nekik a döntőben. (mtkbudapest.hu)

Magyar Kupa: A Honvéd 11-esekkel jutott a döntőbe a Puskás Arénában – videó

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd 2-2

Joan Carrillo (MOL Fehérvár FC):Nagyon könnyű értékelni a találkozót. Igazság szerint a Mezőkövesd a legelső helyzetéből egy szerencsés gólt szerzett. Azokban a percekben sérülés miatt tíz emberrel játszottunk. Nagyon keményen védekezett az ellenfél, gyakorlatilag az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, és így próbálta növelni az előnyét. Voltak lehetőségeink, de nem sikerült betalálnunk az első félidőben. A szünetben változtattunk, átálltunk egy háromvédős rendszerre, valamint több csatárt is becseréltem. Mindannyian vállaltuk a kockázatot. A Mezőkövesd második gólja előtt két-három nagy helyzetünk is volt, amit egyszerűen nem tudtunk gólra váltani. Utána a srácok harcoltak tovább, mentek előre. A felvételeket visszanézve Nikolics gólja nem volt les, szerintem jogtalanul nem adták meg. Ettől függetlenül mentünk előre, és mindenki nagyon szeretett volna ott lenni a döntőben. A végén két gólt szereztünk, és az utolsó pillanatokban is voltak lehetőségeink, de a harmadik gól nem jött össze. Mindenki szomorú az eredmény miatt. Szerettük volna a Magyar Kupa-döntőt ajándékba adni a szurkolóinknak. Nagyon sajnálom, hogy ez most nem jött össze. Kicsit korai a csapaton belüli változtatásokról beszélni. A következő napokban a játékosok erőnlétét kell majd figyelnünk. Vannak olyan játékosok, akik a kétmeccses kupapárharcban nagyon sokat játszottak, és vannak olyanok is, akik kevesebbet. Sajnos azzal már nem tudunk mit tenni, ami ma (kedden – a szerk.) történt. Mindenki le van törve emiatt. Folytatnunk kell, hiszen a Paks ellen jön a következő bajnoki, és meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik frissen, jó eredményt tudnak elérni a klubért, a szurkolókért és magunkért is. (M4 Sport)

Tóth Mihály (Mezőkövesd segédedzője):Erre készültünk, hiszen szerettünk volna bejutni a döntőbe. A győzelmet szeretnénk a vezetőedzőnknek ajánlani, aki sajnos nem lehetett ott velünk az ünneplésnél. Ezért dolgoztunk az egész évben, hogy egy kiugró teljesítményt tudjuk nyújtani akár a kupában, akár a bajnokságban. Óriási dolog, és le a kalappal a csapat előtt. Az utolsó tíz percet kihagytam volna, hiszen volt némi feszültség. Nemcsak nálam, hanem az összes stábtagnál, játékosnál egyaránt. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Az ellenfélnek is meg voltak a lehetőségei, kicsit mi is pontatlanul játszottunk. Az első félidőben voltak olyan lehetőségeink, amivel esetleg hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést. Az egész éves teljesítményünk alapján teljesen megérdemelten jutottunk a döntőbe. Felnőttünk egy nagyon jó csapat szintjére, és egységes csapatszellemmel megmutattuk, hogy szerényebb lehetőségekkel is lehet nagyot alkotni. Bebizonyítottuk, hogy egy kiscsapat is el tud jutni egy olyan szintre, mint egy Ferencváros vagy egy Videoton. A vezetőedzőnkkel és az egész stábbal mindig egy mérkőzésre készülünk, amit elmondtunk a játékosoknak is. Megbízott edzőként kértem a játékosoktól, hogy tegyenek meg mindent, amit teljesítettek is. Van egy nagyon komoly játékstílusunk, amit ma is megmutattunk. Kicsit fáradtabbak voltunk, de voltak nagyon szép támadásaink, jó volt nézni a mérkőzést, és jó volt a kispadon lenni. Nem fogunk nagy ünneplést csapni, hiszen rengeteg feladat vár még ránk. Nem olyan hosszú a kispadunk, mint a Videotonnak. Mindegyik játékos tudja, hogy profiként kell készülni, mert három-négy naponta mérkőzések lesznek. Karnitski sajnos  megsérült. Reméljük, nem komoly a sérülése. Két meccs után panaszkodtak a játékosok, hogy vannak fáradtságra utaló jeleik. Bízunk benne, hogy minél kevesebb sérültünk lesz a bajnokság végéig. (M4 Sport)

Történelmi siker: A Vidi kiejtésével játszhatja első kupadöntőjét a Mezőkövesd – videó