I. félidő

Már a 8. percben megtörtént, amitől tarthatott a Vidi, idegenben szerzett gólt a Mezőkövesd! Cseri adott remek labdát a bal oldalon felfutó Silyének, aki centerezett, Zivzivadze lőtt, Kovácsik belekapott a labdába, a kipattanó azonban a grúz csatár mellkasáról a kapuba vágódott (0-1).

MOL Fehérvár – Mezőkövesd 0-1

Már a 8. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd a MOL Fehérvár elleni kupaelődöntő visszavágóján.Élő közvetítés: https://bit.ly/2TEKeNO

Közzétette: M4Sport – 2020. május 26., kedd

Két perccel később kis híján egyenlített a Fehérvár, ekkor egy felívelt szabadrúgás után Nikolics fejelt a kapu elé, érkezett Musliu, de csukafejese egy védőt is érintve a léc fölé vágódott. Közben meg is sérült a bekk arca, ápolni kellett.

A Mezőkövesd kontrákra állt be előnye birtokában és benne is volt a veszély az ellentámadásaiban, Zivzivadze és Besirovic is megszerezhette volna akár a második gólt. A másik oldalon Petrjak és Kovács villanása, illetve Nego lövése okozott veszélyt, de a Vidi gól nélkül maradt az első játékrészben.

II. félidő

A fordulás után jött az újabb hidegzuhany a Carrillo-csapatnak, hiszen megint gyors gólt szereztek a matyóföldiek. Pedig addig a Vidi nyomott nagyon és majdnem egyenlített is, az 51. percben Kovács sarokkal tette a labdát Nego elé, aki lőtt is, de Szappanos lábbal hatalmas védést mutatott be a bal alsónál.

Az 55. percben azonban jött a kövesdi találat, egy remek akció végén, Zivzivadze ezúttal kiszolgáló szerepben mutatta meg magát és Pekár volt a befejezőember (0-2).

Szinte azonnal jött a hazai válasz, a csereként beállt Hodzic keverdett a kapu elé, igazi ziccerbe, de fordulásból leadott lövését Szappanos bravúrral hárította. A 63. percben viszont már összejött a bosnyák csatárnak a gól: Musliu birkózta le Cserit a jobb oldalon, majd Negóhoz passzolt, aki lekészítette a labdát Hodzicnak, a cserejátékos pedig remek mozdulattal és elemi erővel lőtte ki a bal felsőt (1-2).

Fehérvár – Mezőkövesd 1-2

Egy szenzációs kontra után a Mezőkövesd megduplázta előnyét, majd Hodzic hatalmas góljával szépített a címvédő.Élő közvetítés: https://bit.ly/2TEKeNO

Közzétette: M4Sport – 2020. május 26., kedd

Öt perccel később meccslabdája volt a Kövesdnek: Meskhi léc alá tartó lövését tolta ki a léc segítségével Kovácsik.

A cserékkel, Karnickij sérülésével és sárga lapokkal is tarkított folytatás hajrája drámaian alakult. A 86. percben ugyanis Stopira egyenlíteni tudott egy szép. szöglet utáni fejessel (2-2), a Vidi pedig hatalmas nyomást helyezett fáradni látszó ellenfelére.

Fehérvár – Mezőkövesd 2-2

Elképesztően izgalmas végjátékot hozott a Fehérvár-Mezőkövesd kupaelődöntő.

Közzétette: M4Sport – 2020. május 26., kedd

Újabb gólt azonban már nem szerzett, így a Mezőkövesd először játszhat a Magyar Kupa döntőjében!

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd 2-2 (Hodzic 63., Stopira 86., ill. Zivzivadze 8., Pekár 55.)

Kupadöntős a Mezőkövesd (3-3, idegenben lőtt gólokkal)

A meccs krónikája percről percre itt!

MOL Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Hodzic, 46.), Musliu, Vinícius (Juhász, 89.), Stopira – Elek (Futács, 77.), Houri – Nego (Funsho, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Pillár, Silye – Meskhi, Karnickij (Nagy D., 72.) – Pekár (Farkas D., 75.), Besirovic, , Cseri (Vajda, 65.) – Zivzivadze (Jurina, 72.).

A másik meccsen: Bp. Honvéd – MTK Budapest – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT!