Pénteken délben a MOL Aréna Sóstó egyik edzőpályáján az NB II-ben szereplő Budafok ellen lépett pályára a MOL Fehérvár FC zárt kapuk mögött.

A 26. perben Dárdai Palkó tekert kapu fölé egy jobboldali szabadrúgást. Két perccel később Nikolics szerzett labdát, Funshóhoz játszotta azt, aki a középen érkező Dárdaihoz centerezett, a fiatal támadó pedig estében nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1-0) – olvasható a Vidi hivatalos oldalán.

A 42. percben hibázott a vendégek kapusa, Nikolics szerezte meg a labdát a budafoki hálóőrtől, aki ezután szabálytalanul állította meg a Vidi-támadót. A büntetőt a sértett végezte el, és nem is hibázott, kétgólos előnnyel vonultak pihenőre a csapatok – ez pedig a végeredményt is jelentette, miután a második játékrészben csak helyzetekig jutottak a felek.

Felkészülési mérkőzés, MOL Aréna Sóstó

MOL Fehérvár FC–Budafoki MTE (NB II) 2-0 (Dárdai 26., Nikolics 42. – 11-esből)

Vidi: Kovácsik – Kojnok, Lüftner, Papp Milán, Hangya – Funsho, Kovács I., Alef, Petrjak – Dárdai, Nikolics.
Csereként pályára lépett:  Heister, Fodor Péter, Horváth Barnabás, Armin Hodzic, Tóth Attila, Tóth Tamás Vid, Dala Martin

BMTE: Oroszi – Szalai D. (Fekete M. 46.), Jagodics M. (Khiesz 60.), Fótyik (Horgosi 60.), Margitics (Kalmár O. 60.) – Nándori (Filkor 60.), Soltész I. (Micsinai 60.) – Szabó M. (László D. 46.), Zuigéber (Adorján K. 25., Györe 80.), Ihrig-Farkas (Papp M. 60.) – Kovács D. (Farkas B. 66.)


Szintén felkészülési mérkőzést játszott pénteken a Mezőkövesd Zsóry FC, amely a másodosztályú Vasast látta vendégül.

A kövesdi honlap beszámolója szerint a 7. percben Feczesin pontos távoli lövésével előnybe kerültek a vendégek, akik az első félidő nagy részében fölényben játszottak, a hazaiak azonban kontrákból többször is komoly helyzetet alakított ki. A Kövesdből Drazic, Calcan, Cseri és Farkas is közel járt az egyenlítéshez, gólt viszont a fővárosiak szereztek, egy szép támadás végén Radó lőtt a bal alsó sarokba az 50. percben.

Négy perccel később büntetőhöz jutott Supka csapata, miután Vojtussal szemben szabálytalankodtak a védők, Cseri 11-esét Jova hárította.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd, Zsóry Edzőcentrum

Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC 0-2 (Feczesin 7., Radó 50.)

Mezőkövesd Zsóry FC I. félidő: Tordai (Bősz 41. p.) – Farkas, Pillár, Baki, Martínez-Torres, Derekas, Chrien, Cseri, Vojtus, Drazic, Calcan.
II. félidő: Bősz (Ryabenko 82. p.) – Vadnai, Szépe, Baki, Lakvekheliani, Martínez-Torres, Katanec, Karnitski, Madarász, Derekas (Gíber 105. p.), Jurina. Vezetőedző: Supka Attila

Vasas FC I. félidő: Jova – Terbe, Litauszki, Szilágyi Z., Silye, Berecz, Hinora, Pátkai, Radó, Feczesin, Pekár.
II. félidő: Uram – Rétyi, Szivacski, Szilágyi Z. (Szatmári 95.), Farkas, Vida, Szilágyi Sz., Márkvárt, Kapornai, Bobál, Balajti. Asszisztensedző: Desits Szilárd

Supka Attila: A héten sok munkát végeztünk el, öt edzést tartottunk, a játékosok láthatóan fáradtan mozogtak, ellenfelünk sokkal frissebb volt. Mi nem készültünk külön erre a mérkőzésre, ugyanakkor örülök annak, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott.


A Honvéd is pályára lépett, az ellenfél az NB II-es Budaörs volt.

A találkozó egyetlen gólja a hosszabbításban esett, amikor is a 91. percben Banó-Szabó Bence jobb oldali szabadrúgása után a levágódó labdát Szabó Tibor Májer Milánhoz fejelte, aki hat méterről lőtt, a megpattanó labda pedig kapu jobb oldalában kötött ki – írja a honvedfc.hu.

A héten beszámoltunk arról, hogy a gyenge bajnoki eredmények miatt Eppel Márton, Mohamed Mezghrani és Zinédine Machach esetében döntöttek úgy a Honvédnál, hogy ugyan továbbra is az első csapattal edzhetnek, de a meccskeretbe egy ideig nem kerülnek be, az említett három játékos pedig nem is lépett pályára már a Budaörs elleni találkozón sem.

Felkészülési mérkőzés, Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Budapest Honvéd FC–Budaörsi SC 1-0 (Májer 91.)

Honvéd: Tujvel – Lovric (Szabó T., 77.), Batik, Baráth, Talys – Zsótér (Banó-Szabó, a szünetben), Pantelic (Nagy G., a szünetben), Hidi (Szűcs T., 77.) – Bőle (Májer, a szünetben), Lukic (Balogh N., a szünetben), Nagy D. (Keresztes, 77.)

Budaörs: Slakta – Menyhárt (Váradi, 67,), Gyurácz, Kékesi, Kapronczai (Gula, a szünetben) , Molnár Cs. (Vankó, a szünetben), Lengyel, Sajbán M., Bognár D., Balázs (Halmai, a szünetben), Winkler (Halácsi, a szünetben)