A 10. forduló válogatottja

Dombó (Kisvárda) – Lovrencsics (Ferencváros), Baráth (Honvéd), Heister (Ferencváros) – Bognár (Paks), Bumba (Kisvárda), Mezei (MTK), Schön (MTK) – Haraszti (Paks), Miovski (MTK), Hahn (Paks).

Dombó Dávid (Kisvárda)

Több alkalommal is magabiztosan avatkozott játékba, jól élt együtt a játékkal, így az első félidő végén tisztázni tudott a 16-osnál a zalai támadók elöl. A második játékrészben nagy bravúrral védte Könyves próbálkozását.

Lovrencsics Gergő (Ferencváros)

A Ferencvárosnak mindkét szélen sikerült rendre megbontania a Mezőkövesd védekezését. Lovrencsics több alkalommal is jó helyzetbe hozta társait az ellenfél kapuja előtt, de hátul is volt egy nagy mentése Vutov elől.

Baráth Botond (Honvéd)

Magabiztos teljesítményt nyújtott a védelem tengelyében, Lovriccsal középen jól irányították a hátsó sort. A gólon kívül a budafokiak kevés veszélyes szituációt tudtak kidolgozni a Honvéd kapuja előtt.

Marcel Heister (Ferencváros)

Akárcsak Lovrencsics, a bal oldalon Heister is rengeteg alkalommal futott fel segíteni a támadásokat. Több jó beadása is volt, lövéssel is próbálkozott, az 50. percben pedig kiharcolt egy tizenegyest.

Bognár István (Paksi FC)

Ezen a mérkőzésen is csapata egyik legjobbja volt. Rengeteg támadás futott át rajta, jól cselezett, többször is csak szabálytalanul tudták megállítani, az 52. percben pedig gólt is szerzett.

Claudiu Bumba (Kisvárda)

Mindkét várdai gólban tevékeny részt vállalt, az elsőnél ő harcolta ki a tizenegyest, a másodiknál pedig az passzát követően került némi szerencsével a labda a gólszerző Navratil elé.

Mezei Szabolcs (MTK Budapest)

Hatalmas mezőny munka és sok futás jellemezte ezen a meccsen is a játékát, jó labdákkal szolgálta ki társait, a 62. percben pedig egy gólpasszt is kiosztott Schönnek.

Schön Szabolcs (MTK Budapest)

A mezőny legjobbja volt, lőtt egy hatalmas gólt távolról, de végig aktívan játszott és több sikeres csele is volt.

Haraszti Zsolt (Paksi FC)

Ő is az ellenállhatatlan paksi támadások egyik meghatározó játékosa volt, három gólpasszt osztott ki a második félidőben.

Bojan Miovski (MTK Budapest)

Nem igazán tudták tartani őt a fehérvári védők, kiharcolt egy tizenegyest, végig veszélyesen játszott, ennek köszönhetően pedig egy gól is összejött a számára, de kis szerencsével akár növelhette is volna a góljai számát.

Hahn János (Paksi FC)

Nem igazán kell ragozni a teljesítményét: négy góllal vette ki a részét a Puskás elleni kiütésből.

A forduló edzője: Michael Boris (MTK)

Nagyon agresszív játékkal küldte fel a csapatot, magasan és gyorsan támadták le a Vidit. A kulcs az volt, hogy Lyes Hourit ki tudták kapcsolni, ez volt az előzetes terv is. Teljesen megérdemelt volt a legalább 2 gólos siker, ezt a MOL Fehérvár FC vezetőedzője, Márton Gábor is elismerte, és kiemelte, hogy nem a szerencsének volt köszönhető a hazaiak győzelme, hanem az egyértelmű fölényüknek.

A forduló cseréje: Ádám Martin (Paks)

A 70. percben lépett pályára és gyorsan sikerült felvennie a ritmust, ennek köszönhetően a 82. percben góllal járult hozzá a kiütéses győzelemhez.

OTP Bank Liga, a 10. forduló eredményei:

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd 3-0 A mérkőzésről bővebben itt olvashat!
Zalaegerszeg-Kisvárda 1-2 A mérkőzésről bővebben itt olvashat!
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 3-1 A mérkőzésről bővebben itt olvashat!
Paks-Puskás Akadémia 6-2 A mérkőzésről bővebben itt olvashat!
Budafoki MTE-Budapest Honvéd 1-2 A mérkőzésről bővebben itt olvashat!
Diósgyőri VTK-Újpest 3-0 (játék nélkül)

NB I: A tulajdonosok és vezetők megválasztották 2020 legjobb sportvezetőjét – exkluzív