Nem múlik el hét anélkül, hogy a Dinamo Kijev 57-szeres magyar válogatott hátvédje, Kádár Tamás ne kerülne kritikák kereszttüzébe Ukrajnában. Előbb vele kapcsolatban december közepén lesújtó véleményt fogalmazott meg a korábbi ukrán labdarúgó, Szerhij Nahornyak, majd januárban a korábbi többszörös szovjet és ukrán válogatott játékos, Ivan Gecko is kritizálta a bekket.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a fehérorosz Dinamo Breszt elleni edzőmeccsen a 40 méteres gólpasszával egy időre elnémította a kritikusait, ám nem így lett.

A héten ismét a figyelem középpontjába került, miután nem vett részt csapata hétfő esti edzésén, és az ifikhez száműzték. Mint utólag kiderült, a második törökországi edzőtáborban összeszólalkozott edzőjével, lapértesülések szerint az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva érdeklődik iránta és az általa kreált balhéval fel akarta gyorsítani az átigazolási folyamatot.

A napokban Oleg Fedorchuk, a híres ukrán edző és szakértő sem volt jó véleménnyel Kádárról és a körülötte kialakult helyzetről, miután az ukrán Gazeta című napilap hasábjain osztotta meg gondolatait a nyilvánossággal.

Úgy tűnik, Kádár Tamás nem tekintette a Dinamo Kijevet egy olyan lehetőségnek, ahol tovább tud fejlődni a karrierjében, hiszen véget ér számára ez a kaland. Nagyon sokat hibázik és sok lapot kap a mérkőzéseken.

Nem lenne szabad olyan csapatnál játszania, mint a Dinamo Kijev.

Igor Surkisznak (a kijeviek elnöke – a szerk.) olyan játékosokat kellene igazolni, akik nem nagyon ismertek, de tündökölni és felnőni akarnak. Nem volt meglepő az, amikor a Dinamo ificsapatához került. A magyar védő ügynökei már korábban is közzétették, hogy orosz klubok érdeklődnek iránta. Először is a Zenit. Idegessé vált, hiszen már nem látja magát a kijeviek csapatában – kezdte az 58 éves szakember, majd a magyar futballista jó és rossz tulajdonságait ecsetelte.

Védőként jó képességekkel rendelkezik, az első passzai pontosak, amik fontosak a támadások indításakor, valamint jó felépítésű, fizikailag erős játékos. De a pályán nem volt mindig megbízható, ami a legfontosabb egy védő esetében, hibákat vétett a gólok előtt. Úgy tűnik, egy ponton mindent megtett annak érdekében, hogy eligazoljon a Dinamótól.

Számára a Dinamo ajtaja bezárult.

Maga a játékos nehezen fog pszichológiailag játszani Mihajlicsenko együttesében. De ebben a helyzetben másként kellene tekintenie a dolgokra. Lehet, hogy ez egy esély a Dinamo fiatal labdarúgóinak, mint abban az időben Sovkovszkijnak, Vashchuknak és Shevcsenkónak – idézte Fedorchuk szavait a gazeta.ua.

Kádár esetleges távozásáról már korábban is lehetett hallani, de részt vett az első törökországi edzőtáborozáson, és maga a játékos is cáfolta a korábbi téves sajtóhírekre reagálva, hogy visszatérne az NB I-be.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS:

Sajtóhír: Kádár durván összeszólalkozott edzőjével – ebbe a csapatba igazolhat