Már az 5. percben közel járt a gólhoz a Juve, de a korábbi palermói támadó, Dybala szabadrúgása kivágódott a jobb kapufáról. Nem sokkal később Balogh Norbertet ugratta ki Nestorovski, a magyar támadó elesett a 16-oson belül, Bonucci szorításában, de a játékvezető (helyesen) nem ítélt büntetőt.

 

A 13. percben előnybe került a listavezető, Marchisio egy, a vendégek kapuséról kipattanó labdát vágott a léc alá (1-0), az Higuaín elé kivetődő Posavec nem volt túl meggyőző ebben a szituációban. Az olasz válogatott középpályás első találata volt ez az idényben.


 

Öt perccel később Nestorovski éles szögből, balról leadott lövését bravúrral védte Buffon a másik oldalon. Néhány perccel később Aleesami mentett nagyot Khedira elől, a horvát Posavec megint nem volt a helyzet magaslatán. A másik oldalon a főként Dani Alvessel csatázó Sallai Roland egy 17 méteres ollózással próbálkozott, de bátor kísérletéből végül bedobás lett.

A 25. percben a másik magyar, Balogh már kaput talált éles szögből, de Buffon magabiztosan és simán védett. A 30. percben megint Sallai következett, de lövési kísérlete lecsúszott és nem jelentett veszélyt a kapura. Három percre rá Dybala lövését ölelte magához a vendégek kapusa. Ekkorra picit leült az első 15-20 percben jó iramú találkozó.

A 37. percben megint Balogh kerülhetett volna helyzetbe, de az utolsó pillanatban nagyot mentett előle Asamoah, már lendült a csatár lába az ötösnél…A 40. percben aztán Dybala már nem kegyelmezett volt csapatának, parádés szabadrúgás-gólt tekert ballal a bal felsőbe (2-0).


 

Nem túl nagy iramban kezdődött a második félidő, a Juve továbbra is uralta a találkozót a mezőnyben. Sok volt viszont a hiba mindkét csapat részéről, így unalomba fulladt a szünet utáni első negyedóra. A 62. percben Balogh megint a földre huppant a büntetőterületen belül, de megint nem ért 11-est az eset. Fél perccel később aztán az addig elég halovány Higuaín is megvillant, és Dybala körömpasszát követően megszerezte 19. bajnoki gólját (3-0).


 

A 71. percben Sallait lecserélte edzője, a hat hét után visszatérő magyar támadó nagyot harcolt, próbálkozott, de nem jött neki sem össze a gól Torinóban.

A 78. percben egy csúnya eset miatt hördültek fel a szurkolók: Goldaniga és Posavec, azaz a Palermo védője és kapusa futott egymásnak, a hálóőr hatalmasat esett, és ápolni is kellett, de végül maradhatott a pályán pár perc gondoskodást követően. Elsőre igen ijesztőnek tűnt a csattanás.

A 82. percben Balogh is elhagyta a pályát, Diamanti váltotta. A 87. percben a padról beszállt Cuadrado tehette volna kiütésessé a Juve sikerét, de nagyot védett a palermói hálóőr. Két perccel később viszont meglett a 4-0, egy újabb nagy hibát követően a dupláig jutó Dybala mattolt.


Hogy aztán Chochev egy védhetetlen fejessel állítsa be a 4-1-s végeredményt a 93. percben.


 

Ezzel megszületett a torinóiak zsinórban 29. otthoni sikere a Serie A-ban: 2015 szeptember 26. és Frosinone(!) óta nem szerzett pontot egy csapat sem a Juventus stadionjában. A Palermo továbbra is kiesőhelyen áll és egyre reménytelenebb a helyzete.

SERIE A, 25. FORDULÓ:

Juventus – Palermo 4-1 (Marchisio 13., Dybala 40., 89., Higuaín 63., ill. Chochev 93.)