“Fölényes Európa Liga-győzelmet aratott a Celtic” – olvasható a Daily Recordon, ami megemlítette, hogy a budapesti visszavágón a minimális elvárás az lesz, hogy bebiztosítsák a tavaszi Európa Konferencia Liga-részvételt. Egy másik cikkben azt írják, hogy sokkal dominánsabb volt a Celtic, mint azt az eredményjelző sugallja, és még egy kihagyott Callum McGregor-büntetőt is megengedhettek maguknak. Így is sikerült azonban bosszút állnia a Celticnek az előző szezonbeli BL-vereség miatt. A lap megemlíti, hogy azért az elején volt egy kis ijedtség, amikor Ryan Mmaee kis híján gólt szerzett, de magasan és mellé lőtt, miután megverte Cameron Carter-Vickerst – “aki szerencsés volt, hogy nem kapott büntetőt a marokkói támadó mezének megrántásáért”

Szintén egy másik cikkben azt írja a Daily Record, hogy “a lenyűgöző Celtic” Ange Postecoglou vezetésével megtartotta lendületét, miután könnyen átgyalogolt a Ferencvároson és zsinórban a harmadik tétmeccsén nyert. A portál kiemeli a Benficától kölcsönvett Jotát, aki “hamarosan a Celtic Park kultikus hősévé válik”, miután ezen a mérkőzésen is ő volt a legjobb játékos. Hozzátették, a jövő hónapban esedékes visszavágón a Celtic szurkolói újabb domináns teljesítményben reménykednek a Groupama Arénában, ezt hangsúlyozza az egyik televíziós szakértő, John Hartson is.

– Ez nagyszerű meccs volt az önbizalom szempontjából. Pár hét múlva Budapestre utaznak, és nagy önbizalommal mennek oda, mert tudják, hogy kényelmesen meg tudják verni ezt a csapatot. A meccs előtt azt mondtam, hogy nem lesz nagy falat a Ferencváros, és nagyon bíztam benne, hogy a Celtic könnyedén veszi az akadályt, és jöttek is folyamatosan egymás után a helyzetek. Azt hiszem, a Celtic megkegyelmezett a Fradinak, ami akár ötöt vagy hatot is kaphatott volna.

Szintén megszólalt a találkozóval kapcsolatban Paul Lambert.

Úgy nézett ki számomra, hogy a Ferencváros kevés volt ide. Nem vagyok benne biztos, hogy boldogok voltak ebben a légkörben, szerintem megijedtek a hangulattól – nyilatkozta a korábbi válogatott labdarúgó.

“A Celtic felfalta a Ferencvárost és életben tartotta az Európa Liga-reményeit” – írja a Glasgow Times, amely címében továbbviszi azt a vonalat, hogy Ange Postecoglou a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, “ha feladnám az elveim, az olyan lenne, mintha egy vegetáriánus beugrana a McDonaldsba”. A portál megemlítette, hogy a Celtic végül kedd este megkapta a desszertjét a Ferencváros ellen, mivel Kyogo Furuhashi remek gólt lőtt “egy finom” Jota gólpassz után, majd David Turnbull szerencsés második találata elhozta a Celticnek azt a három pontot, amire szükségük volt, és amit teljes mértékben kiérdemeltek.

Kiemelték, hogy a 11-est hibázó Callum McGregor kissé megnehezítette a meccset a Ferencváros ellen, amely “nagyon keveset nyújtott, és őszintén szólva a meccs nagy részében érdektelennek tűnt. Ha négy vagy öt lett volna közte, a Ferencváros akkor sem panaszkodhatott volna” – zárták le a tudósítást.

A Sky Sport a “Furuhashi és Turnbull döntő fontosságú Európa Liga-győzelemre vezette a Celticet” címmel írt a meccsről. Hozzátették, hogy a Celtic szezonbeli első Európa Liga-győzelmével három felbecsülhetetlen értékű pontot szerzett a G-csoportban, és a domináns teljesítmény magabiztossággal töltheti el Ange Postecoglou csapatát, hogy megismételhetik ezt a sikert, amikor a két csapat november 4-én Magyarországon találkozik.

A BBC azt írta, a Ferencváros bátor, támadójátékot előtérbe helyező ígérete nem vált valóra, mivel a Celtic szinte folyamatosan a gázpedálon tartotta a lábát, és végül 10 perccel a vége előtt le is zárta a meccset. Megjegyezték azt is, hogy Postecoglou örülhet a második egymást követő kapott gól nélküli találkozónak, tekintve, hogy a védekezésük több alkalommal is gyenge volt a szezonban, “bár a Ferencváros nem hozta azt a dinamizmust az ellentámadásokban, amire számítani lehetett.”

Dibusz: “Annak kell örülni, hogy nem lett ebből egy nagy vereség”, Vécsei szerint ebben kell fejlődni – így értékeltek a Fradi-játékosok