A nap eredményei

Liverpool – Atlético Madrid 2-3 (Wijnaldum 43., Firmino 94., ill. Llorente 97., 105., Morata 120.), – hosszabbítás után

Továbbjutott az Atlético (4-2).

PSG – Dortmund 2-0 (Neymar 28., Bernat 45.)

Továbbjutott a PSG (3-2)

A nap beszólása:

Jürgen Klopp (Liverpool):Teljesen elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen futballozni. Keresem a megfelelő szavakat.

Nem értem, hogy ilyen játékosokkal hogyan tudnak így futballozni. Játszhatnának igazi focit is, de inkább teljesen visszaállnak és csak kontráznak. 

El kell persze fogadnunk a történteket, de nem érzem igazságosnak az eredményt. Rájöttem, hogy nagyon rossz vesztes vagyok, pláne amikor a srácok ilyen futballt mutatnak be világklasszis ellenfelekkel szemben, akik két négyes védősorral álltak fel ellenünk…

Diego Simeone (Atlético):Én elfogadom Jürgen Klopp álláspontját és a futballhoz való hozzáállását. Mi az ellenfelek hiányosságaira próbálunk mindig építeni. És mindig győzni akarunk. És valamit még el kell mondanom: igazságtalannak tartom, hogy nekünk 30 perccel több időnk volt idegenben gólt szerezni, mint a Liverpoolnak. A szabály most a mi javunkat szolgálta, de könnyen lehet, hogy legközelebb ellenünk lesz. Nem helyes ez a rendelkezés.

A nap üdvözlése

Jürgen Klopp és Diego Simeone kézfogás helyett így köszöntötte egymást az Anfielden.

A nap “poénja”

A spanyol/brazil Diego Costa tett róla, hogy ismét jó színben tüntesse fel magát. Az Atlético támadója a liverpooli mérkőzést követően “leköhögte” a fotósokat, újságírókat, a koronavírus-járvánnyal poénkodva. A britek nem vették túl jó néven a félresikerült viccelődést.

A nap színésze(i)

A brazil Neymar elsírta magát, miután a Paris Saint-Germain 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot, és a 2015/2016-os idény után először jutott el a BL-negyeddöntőig. Nem sokkal később viszont már önfeledten ünnepelt a stadionon kívül rekedt szurkolókkal.

Kép

De a meccs közben hozta a legjobb alakítását, amikor gólját követően az ellenfél norvég csatára, Erling Haaland ünneplését utánozta. Utóbbi miatt meg is haragudtak rá a vendégek, pláne, hogy ez egész PSG is csatlakozott hozzá. A párizsiak “ez a mi városunk, nem a tiéd” üzenettel reflektáltak a dortmundi játékos bejegyzésére, aki az odavágón két gólt szerzett, majd a közösségi oldalán egy fotóhoz azt írta: “Párizs az én városom, nem a tiétek.”

A nap letolása

Annak ellenére, hogy az UEFA és a klubok is javasolták, hogy a BL-meccsek résztvevői is mellőzzék a kézfogást és az érintkezést, a Liverpool néhány szurkolója megpróbát lepacsizni a játékosokkal és Kloppal is. “Vegyétek el a kezeteket, ki…idióták!” – szólt a német kemény reakciója.

A nap zárt kapuja

A koronavírus sem állítja meg az ultrákat! A PSG szurkolói a Dortmund elleni BL-visszavágóra nem mehettek be, így "páran összegyűltek" a stadion mellett…

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. március 12., csütörtök