„Három fejessel hipnotizáltak minket a magyarok", Kleinheisler egy helyre került Asensióval és Iscóval - lapszemle

A többség Michael Skibbét és a lyukas védelmet kárhoztatja. Akad olyan görög újságíró, aki szerint sokkal gyengébbek voltak a magyarok, más úgy látja, a magyarok hittek a győzelemben, a vendégek viszont nem. Lapszemle.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 12., szerda 11:35
A többség Michael Skibbét és a lyukas védelmet kárhoztatja. Akad olyan görög újságíró, aki szerint sokkal gyengébbek voltak a magyarok, más úgy látja, a magyarok hittek a győzelemben, a vendégek viszont nem. Lapszemle.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 12., szerda 11:35

A görög lapok zömmel saját válogatottjukat és szövetségi kapitányukat kritizálják erőteljesen a keddi, 2-1-es magyar győzelemmel végződött Nemzetek Ligája-csoportmeccs után. A magyar gólokat dicsérik, de Marco Rossi csapatát nem tartják kiemelkedőnek. Összegyűjtöttük a legérdekesebb görög reakciókat.

Lealázták a magyarok a görögöket, írja cikke címében az agonasport.com. Egy MÉRNÖKI pontossággal végrehajtott akció, majd egy pazar bomba révén nyert a magyar csapat, fogalmaz keseregve a lap.

A görög csapat egy jobb, minőségibb társaság, de ezúttal ezt nem sikerült a pályán megmutatni, írja a novasports.gr, és hozzáteszi: Michael Skibbe döntései sem bizonyultak túl fényesnek kedd este. A lap úgy látta, egyedül Fortunisz próbált kreatívan játszani, de olykor ő is statikussá vált. Mitroglou hiányát égetőnek látták az első félidőben, de nélküle is meg kell tudnia oldani a problémákat a többieknek.

Úgy vélik, Sallai vezető góljánál volt először igazán tehetetlen a rutinos hátvédsor, míg Kleinheisler találata előtt a „görög védelem engedélyt adott Barkasz kivégzésére”.

Ezzel a görög kapura záporozó magyar lövésekre utalnak, egy perc alatt ötször próbálkoztak a mieink. A görögök szemében ezután kevésbé égett a tűz, a magyarokéban annál inkább, s ezzel tudtak nyerni, állítja a szerző. Ahogy a címben is utal rá, a görög játékosok nem hitték el, hogy nyerhetnek, a hazaiak viszont igen.

A gazzetta.gr újságírója szerint a görög válogatott sokkal gyengébben játszott, mint pár nappal korábban Tallinban, ahol 1-0-ra győzött, és kapuralövés nélkül hozta le a második félidőt (ez persze nem igaz, kapusunknak több védést is be kellett mutatnia a második játékrészben is).

Salami, a magyar gólvágó

Amíg a novasports és az agonasport Sallainak adta az első magyar gólt, addig a gazzetta Salaminak, Sallaitól tehát szükség lehet egy-két ilyen gólra, hogy megjegyezzék a nevét. Utóbbi emellett abban is hibát lát, hogy Michael Skibbe három helyen is cserélt a tallini kezdőhöz képest. Lykogiannisz helyén Cavellasz, Mitroglou helyén Donisz, míg Mandalasz helyén Hrisztodolopulosz futballozott Budapesten.

Nem voltunk rosszabbak a magyaroknál. Sőt, egy rosszabb csapattól kaptunk ki, mert rossz napot fogtunk ki

- így a lap újságírója, aki Sallait tartja a meccs MVP-jének, és Cavellaszt a fekete báránynak, mert a gól előtti helyzetek az ő oldalán bontakoztak ki.

A naftemporiki.gr a szövetségi kapitány Michael Skibbét idézi, aki úgy vélte a meccs után, az első húsz perc bénultsága döntötte el az összecsapást, illetve az, hogy csapata rosszul reagált a második bekapott gólra.

A hangom? Ja, nem, nem ordibáltam a játékosaimmal, még Tallinban rekedtem be, azért ilyen

- felelt a fátyolos orgánumát firtató újságírói kérdésre.

A lap úgy véli, a görög válogatott nem kezdte rosszul a meccset, de a 15. percben a hazaiak hipnotizálták a görög védelmet a fejjátékukkal, Sallai így szerzett vezetést.

A második félidőben pedig hiába jöttek sorra a görög lehetőségek, azok mind kimaradtak.

Hét lövésből öt egymás után

A jó nevű fosonline.gr arról ír, hogy a görög csapat megfulladt Budapesten, de nem a Dunában, hanem egy kanál vízben. Szomorúan állapítják meg, hogy a magyarok hétszer lőttek kapura, abból ötször a 42. percben, ebből meg is született a mindent eldöntő találat. A lap munkatársa felhívja a figyelmet: a magyarok a széleken próbálkoztak elsősorban, de ennek visszaverésében nem csupán a védőknek lett volna komoly feladata, hanem a védekező középpályásoknak is. Ez volt talán a gyenge pontja a helléneknek, illetve az, hogy a védekezése nem volt elég agresszív.

A Sky Sportsnál Kleinheisler gólja a nagyobb szám

Némi nemzetközi visszhangja is lett a meccsnek: nem annyira az eredmény jelentett témát, hanem a mieink két gólja. Olaszországban több helyen is beszámoltak a korábban ott futballozó Sallai remek találatáról, de Angliában is akadtak médiumok, ahol megmutatták a mieink góljait.

A mértékadó Sky Sportsnál viszont Kleinheisler László gólja került inkább fókuszba. Olyannyira, hogy közös "posztba" került Iscóval és Marcos Asensióval. Megszavaztatják a Twitteren, ki lőtte a nap gólját. Nem a magyar játékos áll győzelemre - egyelőre.
https://twitter.com/SkySportsNews/status/1039745410707931136

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez Milos
Portugál lapértesülés szerint az Atlético Madrid és a Real Sociedad is bejelentkezett Kerkez Milosért, akiről a Benfica már régóta tárgyal.
ETO
Antonio Munoz
Úgy tudjuk, egyre kisebb az esély arra, hogy Antonio Munoz marad az ETO vezetőedzője.
Puskás Akadémia
Alexandru Baluta
A felcsútiak távozó román légiósa az egyik közösségi oldalon elbúcsúzott NB I-es csapatától.
Tovább az összes átigazoláshoz