Fotó: dpase.hu

Nagy bajban a Dunaújváros: Horváth Ferenc is távozott, az ügyvezető lett az utódja - hivatalos

Pénzügyi problémák miatt Horváth Ferenc vezetőedző mellett számos játékos távozott az NB III-as Dunaújvárostól.
Nyikes Zoltán 2023. február 10., péntek 8:26
Fotó: dpase.hu
Pénzügyi problémák miatt Horváth Ferenc vezetőedző mellett számos játékos távozott az NB III-as Dunaújvárostól.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 10., péntek 8:26

A bajnoki cím egyik esélyeseként kezdte meg az NB III Közép-csoportjának 2022/2023-as bajnoki évét a Dunaújváros FC labdarúgócsapata. Az őszt a harmadik helyen zárta az együttes, ami optimizmusra adott okot, de a téli szünetben alaposan módosítani kellett az eredeti célkitűzésen - írja a duol.hu.

Sorra maradtak el a tervezett felkészülési találkozók, és több játékos is távozott a keretből. Biztossá vált, hogy Csiki Norbert külföldre igazol, Novák Zsombor és Kesztyűs Máté a Szentlőrinc SE játékosa lett, Papp Máté a III. Ker. TVE gárdájához távozott, Gosztonyi András megegyezett a Mórral, Tóth Gábor és Irimiás Gergő pedig befejezte a pályafutását. Valószínű, hogy a közeljövőben folytatódik még a felsorolás.

Csütörtök éjszaka pedig azt is bejelentette a dunaújvárosi klub, hogy távozik a kispadról a Vecsés, a Szigetszentmiklós, a Kecskemét, a Paks, a Győr, a Vidi, a Diósgyőr, a Balmazújváros, a Haladás és a Honvéd korábbi vezetőedzője, Horváth Ferenc, aki húsz tétmérkőzésen irányította a csapatot, ezeken tizenhárom győzelmet ért el.

A nehéz helyzetről és az okokról a dunaújvárosi klub ügyvezetőjét, Dobos Barnát kérdezte a dunaújvárosi hírportál.

– Az erre a bajnoki évre tervezett költségvetést nem tudtuk realizálni. Nem lehetett tovább várni, így egy olyan döntést kellett meghozni, hogy ne kerüljön veszélybe a klub léte, és valamilyen formában mentsük meg ezt az évet. Ennek értelmében a felnőttcsapat játékosainak és munkatársainak döntő többsége a jövőben máshol fog szerepelni. Ha ezt nem tettük volna meg, gazdaságilag nagy bajba került volna a klub. Nem tudtuk tovább a meglévő státuszban tartani a játékosokat. Az egyértelmű, hogy ami tartozása van a klubnak a játékosok, valamint a szakmai stáb felé azt ki kell fizetni. Ehhez kellett az a döntés, hogy a tavaszi idénynek más összetételű csapattal vágunk majd neki – mondta Dobos.

Az ügyvezető elárulta, több idősebb játékos is szeretne valamilyen formában maradni, de minden bizonnyal döntő többségben a fiatalok kapnak majd nagyobb szerepet a tavasszal. Most próbálják meg kialakítani azt a játékoskeretet, amellyel nekivágnak a folytatásnak, szeretnének igazolni is, de a téli időszakban ez nem egyszerű feladat.

– Mivel nincs nagyon más lehetőségünk az edzőkérdést házon belül oldjuk meg. Úgy néz ki, hogy rám marad ez a feladat. Természetesen juttatás nélkül – folytatta Dobos, aki arra is kitért, hogy a felnőttcsapatot érintő anyagi gondok mennyire hatnak ki az utánpótlásra. – Bár a megnövekedett energiaárak mellett nem egyszerű a helyzet, de az alapvető működés biztosított az utánpótlásban, ami biztosíték arra, hogy befejezzük ezt a bajnoki évet. Nem mondtunk le arról, hogy a felnőtt- és az utánpótláscsapatok számára támogatókat találjunk. Szeretnénk, ha a városban nagyobb társadalmi szerepvállalás lenne a nagyobb vállalatok és a kisebb cégek részéről.

Dobost arról is megkérdezték, hogy a kialakult helyzetben milyen célokat lehet megfogalmazni a harmadosztály tavaszi folytatására.

– Ilyen körülmények között nem lehet más célunk, mint az életben maradás. A felnőttcsapatnak be kell fejeznie a szezont. Matematikailag előfordulhat, hogy kiesik a csapat az NB III-ból, azonban gyakorlatilag nem gondolnám, hogy annyira felborulnának az erőviszonyok, hogy a vetélytársak a reálisnál több pontot szerezzenek. Azonban a futballban bármi előfordulhat – mondta az ügyvezető, aki egyben tehát az új vezetőedző is lett.

Olvastad már?
Fradi: “Az öltözőben nem én vagyok a leghangosabb, a pályán talán már igen” - interjú Kristoffer Zachariassennel
Kellett neki idő, mire belerázódott a játékba, de mára a Ferencváros egyik legjobbjává vált Kristoffer Zachariassen. A norvég futballista későn, csak 23 évesen vált élvonalbeli labdarúgóvá, légiósnak állása előtt egy trófeát sem nyert, utánpótlásszinteken egyszer sem volt válogatott, 29 éves korára mégis bajnokként és kupagyőztesként készülhet az EL-nyolcaddöntőre, a norvég felnőtt nemzeti csapatban pedig olyan világklasszisok mellett játszhat, mint Erling Haaland vagy Martin Ödegaard. Zachariassennel ferencvárosi felemelkedéséről, egy EL-döntőre szóló fogadalomról és arról is beszélgettünk, hogy nemcsak Magyarországon vannak későn felfedezett tehetségek. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz