Fotó: molfehervarfc.hu

Támadni megy a Vidi a Fradihoz: "Ha valamikor jó esélyünk nyílhat egy szép eredményre, az mostanában van" - Schön szerint nem a focitudás hiányzik Fehérvárról

A MOL Fehérvár FC játékosa elárulta, hogy támadójátékra készülnek a Ferencváros otthonában is.
Nyikes Zoltán 2023. március 31., péntek 13:21
Fotó: molfehervarfc.hu
A MOL Fehérvár FC játékosa elárulta, hogy támadójátékra készülnek a Ferencváros otthonában is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 31., péntek 13:21

Szuperrangadónak nem nevezhető a csapatok tabellán elfoglalt helye alapján, de a múltbéli rivalizálás miatt pikáns kilencven perc várható a Ferencváros-MOL Fehérvár FC NB I-es bajnokin. A válogatott szünet előtt edzőváltáson átesett Vidi ugyan még mindig veszélyesen közel van a kiesőzónához, de Bartosz Grzelak bemutatkozása jól sikerült a Honvéd legyőzésével.

– Egy edzőváltás mindig felpörget egy csapatot, mert minden játékos tiszta lappal indul és bizonyítani akarja az új edzőnek, hogy a kezdőcsapatban van a helye. De nálunk most más oka is van, hogy optimisták lehetünk: a csapatot egész szezonban sújtó mentális gondok kezdtek enyhülni, és biztos vagyok benne, hogy ennek kézzel fogható eredménye lesz – mondta a MOL Csapatnak a Vidi szélsője, Schön Szabolcs.

– Szinte mindegy, mikor találkozunk velük – zárta rövidre az arra vonatkozó kérdést a szélső, hogy jó-e most a Fradival találkozni, bár azt Schön sem tagadta, hogy vannak potenciálisan pozitív részei a vasárnapi időpontnak.

Bár nyilvánvalóan tisztában vagyunk a Ferencváros játékerejével, ha valamikor jó esélyünk nyílhat egy szép eredmény elérésére, az mostanában van. Érezhető a Fradi hazai eredményeiből is, hogy a magabiztos előny birtokában több mérkőzésen is pontokat vesztettek az Európa Liga-nyolcaddöntő környékén.

Ugyanakkor az sem lehet kérdés, hogy egy Fradi-Vidi meccs mindig komoly rangadó, bárhol állnak is a csapatok, és a válogatott szünet alatt már biztosan ránk készültek a zöld-fehérek. Ha a válogatott szünet előtt találkoztunk volna, azt mondhatnánk, nincs jó formában az ellenfél, és talán a játéka is kevésbé magabiztos. Hogy a szünet után ki milyen formában van, az majd vasárnap kiderül.

A MOL Fehérvárnak annyira nem megy idegenben, hogy konkrétan az egész NBI legrosszabb idegenbeli statisztikájával rendelkezik a csapat: tizenkét meccsen összesen négy pontot szerzett a Vidi, amely az idei szezonban mindössze egyetlen meccsét tudta megnyerni Székesfehérvártól távol.

– Természetesen téma az öltözőben is, hogy rendkívül hosszú idegenbeli nyeretlen széria van mögöttünk, és ez tarthatatlan állapot. Volt az utóbbi időben néhány peches vereségünk, de nem foghatunk a balszerencsére semmit. Elszántak vagyunk, a rossz sorozatunk lezárásáért utazunk az Üllői útra, mert ha a Fradi otthonában sikerülne győznünk, az komoly önbizalmat adhatna az egész tavaszra – magyarázta a szélső.

Ennek szellemében azt is elárulhatom, hogy támadójátékra készülünk idegenben is. Tudjuk, hogy a legjobb magyar klubcsapathoz utazunk, és hogy nem fogjuk végigtámadni a meccset, de a lehetőségeinket meg akarjuk ragadni. A szervezett, kompakt védekezés mellett arra készülünk, hogy sok helyzetet alakítsunk ki, és ezekből gólokat szerezzünk.

Schön elmondta, a csapatnak nem jött rosszul a válogatott szünet, hiszen Grzelak az első bajnoki előtt csak néhány napig tudott együtt dolgozni a csapattal, most viszont volt rá másfél hetük, hogy alaposan megismerkedjenek a svéd szakember futballfilozófiájával.

– Számomra nagyon szimpatikus, hogy támadó felfogású edző irányítja a csapatot. Mivel nem a futballtudás hiányzik a csapatból, tényleg csak arra lenne szükségünk, hogy egy nagy győzelemmel elkapjuk a fonalat, és visszatérjen a játékosok önbizalma. Úgy gondolom, Grzelak futballfilozófiája jól illik a kerethez, és hamarosan már az igazi Vidit láthatják a pályán a szurkolók. Hogy ehhez mennyi idő kell, azt egyelőre nehéz megmondani. Kiváló csapat lesz az ellenfelünk, viszont ha mi is a tudásunknak megfelelően játszunk, egyáltalán nem zárható ki, hogy el tudjuk kapni a Ferencvárost idegenben is – zárta Schön.

Olvastad már?
Az új Vidi-edző: "Amikor megkeresett a Fehérvár, úgy éreztem, erre a projektre vágytam" - ezt várja a Fradi elleni bajnokitól
Bartosz Grzelak azt is elárulta, hogy a Honvéd elleni meccskeretből fegyelmi vétség miatt kitett Nego már újra a Vidi keretével edz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Tovább az összes átigazoláshoz