Fotó: molfehervarfc.hu

Az új Vidi-edző: "Amikor megkeresett a Fehérvár, úgy éreztem, erre a projektre vágytam" - ezt várja a Fradi elleni bajnokitól

Bartosz Grzelak azt is elárulta, hogy a Honvéd elleni meccskeretből fegyelmi vétség miatt kitett Nego már újra a Vidi keretével edz.
Nyikes Zoltán 2023. március 31., péntek 11:13
Fotó: molfehervarfc.hu
Bartosz Grzelak azt is elárulta, hogy a Honvéd elleni meccskeretből fegyelmi vétség miatt kitett Nego már újra a Vidi keretével edz.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 31., péntek 11:13

Március 15-én nevezték ki a MOL Fehérvár FC vezetőedzőjének Bartosz Grzelakot, aki a Budapest Honvéd elleni kétgólos győzelemmel mutatkozott be. A svéd szakember az M4 Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, a célkitűzés azon túl, hogy elkerüljék a kiesést, az, hogy felépítsenek egy csapatot rövid idő alatt, illetve, hogy saját erőből szerezzék meg a szükséges pontszámokat, ne pedig az ellenfelek hibáira alapozva.

– Egyelőre nagyon távol van az átigazolási időszak, nem gondolkodunk játékosokban. Az első feladat, hogy bent maradjunk, amikor pedig közelít az átigazolási időszak, meglátjuk, milyen kapcsolatokkal rendelkezünk, rendelkezem. Biztos vagyok benne, hogy jól felkészült a sportigazgató és a játékosmegfigyelők, de természetesen a rendelkezésükre állok, ha a tudásomra van szükségük a skandináv labdarúgókat illetően. Egyelőre nincs olyan tervünk, hogy svéd játékost szerződtessünk – mondta a keret megerősítésével kapcsolatban Grzelak, akit arról is megkérdeztek, milyen ajánlatai voltak még a székesfehérvári mellett.

Volt néhány megkeresésem Lengyelországból és skandináv országokból is. Szerencsére nem voltam nyomás alatt, kivárhattam a megfelelő pillanatot és amikor megkeresett a Fehérvár, úgy éreztem, erre a projektre vágytam. Arra, hogy visszavezethessek egy csapatot oda, ahová illenek, a mély gödörből a bajnokság élére. Hatalmas potenciállal rendelkezik ez a csapat, de előbb túl kell élnünk ezt a vihart és építkeznünk kell, kemény munka vár ránk.

Grzelak hozzátette, sok Vidi-meccset látott és hamar kiderült számára, hogy Fiola Attila alapembere a keretnek, éppen ezért nehéz lesz az ő mellőzése, majd kitért Nego száműzetésére is.

– Loic Nego “eltiltása” csak arra a hétvégére szólt, nagyon fontos játékosunk, amióta visszatért a válogatottól, újra velünk edz – folytatta a vezetőedző, majd  a Ferencváros elleni hétvégi bajnokira terelődött a szó. – Ami pedig a kezdő tizenegy összetételét és változását illeti, nem szeretnék sok dolgot elárulni a Ferencváros elleni meccs előtt pár nappal, de edzésen jól mutattunk. Nagy a versengés, ami nagyon fontos egy olyan csapatnak, amely a tabella alsó részén áll. Egyszerű dolgokat akarunk megoldani, van néhány taktikai húzás, amivel kapcsolatban biztos vagyok, hogy a játékosok teljesíteni tudják. Nem akarok túl bonyolult lenni, ami a taktikát illet, azt akarom, hogy a játékosok magabiztosak legyenek. Egy olyan csapat ellen játszunk, amely 8 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, ez egy óriási kihívás, egyúttal viszont rengeteget nyerhetünk is. Szükségünk van a pontokra, de a Ferencváros is érezheti a nyomást, hiszen a táblázat alsó felében szereplő csapat ellen kell begyűjtenie a három pontot hazai pályán, úgyhogy érdekes meccs lesz. 

Bartosz Grzelak egyik első tette az volt, hogy Jevhen Makarenkót visszatette a keretbe. Ezt azzal indokolta, hogy az első edzéseken nagyon becsvágyónak és eltökéltnek látta őt, aki kész küzdeni és jó formát is mutatott. Ugyanakkor kiemelte, nem áll még készen arra, hogy kilencven perceket játsszon, de úgy érzi, hasznos tagja lehet majd a keretnek. Továbbá a magyar játékosokról, Dárdai Palkóról, Schön Szabolcsról, Csongvai Áronról és Katona Mátyásról is szót ejtett. Grzelak úgy látja, a tehetség megvan a Fehérvár csapatában, ám sok futballistának nehéz szezonja volt, ami visszavetette az önbizalmukat és többen ennek visszaszerzésével bajlódnak, ez is sok gondot okoz a klubnál.

– A Honvéd elleni mérkőzést követően az újságírók azt kérdezték, hogy felfelé tekintünk-e már a tabellán, de tapasztalataim szerint az egyik legveszélyesebb dolog ebben a helyzetben, ha a messzi távolba tekintünk. Azt gondolom, rövid távon kell gondolkodnunk, nem szabad túlságosan előre tekintenünk, hogy mi a hosszú távú tervünk, mert akkor elveszíthetjük a fókuszt, meccsről meccsre kell mennünk. A Fradi elleni találkozót leszámítva mindegyik meccs hatpontos mérkőzéssel ér fel, nem lesz egy sétagalopp. Várjuk ezeket a meccseket, hiszen az előző győzelmünk miatt nagyobb önbizalomra tettünk szert. Gyakran mondom a játékosoknak, hogy legyen meg bennük a győzelem iránti vágy és ne a vereségtől féljünk – mondta Grzelak.

Olvastad már?
A Freiburg edzője bepöccent Sallai édesapjára: "Nem értem, hogy lehet Rolandot ilyen őrültségekkel ekkora nyomás alá helyezni"
Christian Streich nem örült Sallai Tibor nyilatkozatának, a magyar válogatott játékosra viszont nem neheztel miatta.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz