Fotó: kicker.de

A Freiburg edzője bepöccent Sallai édesapjára: "Nem értem, hogy lehet Rolandot ilyen őrültségekkel ekkora nyomás alá helyezni"

Christian Streich nem örült Sallai Tibor nyilatkozatának, a magyar válogatott játékosra viszont nem neheztel miatta.
Nyikes Zoltán 2023. március 31., péntek 8:37
Fotó: kicker.de
Christian Streich nem örült Sallai Tibor nyilatkozatának, a magyar válogatott játékosra viszont nem neheztel miatta.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 31., péntek 8:37

Múlt héten a csakfoci.hu is megírta, hogy édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott játékosa, Sallai Roland.

– Freiburgi klubedzője, Christian Streich tudja, hogy Roland nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, szerintem ezért nem játszatta őt a legutóbbi két Bundesliga-meccsen. Ehhez Roland nem szokott hozzá, a játék hiányzott neki – nyilatkozta a Metropolnak a labdarúgó édesapja, Sallai Tibor még a Magyarország-Észtország felkészülési mérkőzést követően.

Ez a nyilatkozat eljutott Streich fülébe is, a szakember pedig egyáltalán nem örült Sallai Tibor szavainak.

– Az édesapja azt mondta, hogy szándékosan nem játszattam Rolandot az utolsó két bajnokin, mert állítólag van egy ajánlata a Laziótól, és nem akartam, hogy Roland bizonyítson és jól játsszon idézi a Bild Christian Streich vezetőedzőt. – Jó lenne, ha mi az SC Freiburgnál eljutnánk oda, hogy ha a Lazio vagy a Manchester City érdeklődik az egyik játékosunk iránt, akkor már nem is  játszatjuk őt. Jó lenne, ha ezt megengedhetnénk magunknak, és nem függnénk többé az eladásokból származó pénzektől. Senki sem tehet arról, hogy milyen szülei vannak.

A cikk kiemeli, Streich nem akar szemrehányást tenni játékosának, Sallai Roland csütörtök reggel maga ment be a vezetőedző öltözőjébe és közvetlen beszélgetést folytattak.

Rolandot nem érheti semmilyen kritika ebben a témában, ezt neki is elmondtam. Mit kellene tennie? Most ilyen helyzetbe hozták, mert ez az úriember úgy gondolta, hogy ilyesmit kell mondania. Nem ismerem az apját, soha nem láttam. De nem értem, hogy lehet Rolandot ilyen őrültségekkel ekkora nyomás alá helyezni. Ezért is fogom továbbra is támogatni Rolandot, mert úgy tűnik, hogy hatalmas nyomás nehezedik rá.

A portál hozzáteszi, Freiburgban már egy ideje úgy látják, Sallait rossz hatások érik kívülről. A klubnál tisztában vannak a játékos váltási szándékával és azzal is, hogy több alkalommal is váltott ügynökséget. A cikkben megemlítik, hogy bár Streich nem akar lemondani a magyar támadóról, az ilyen kijelentések egyre inkább a Freiburg problémájává teszik a helyzetét. Már csak azért is, mert Sallai piaci értéke egyre kevesebb, a Transfermarkt szerint az elmúlt két évben a becsült összege 16 millió euróról 10 millióra csökkent.

Streich azonban azt sem tagadja, hogy szakmailag nem teljesen elégedett az utóbbi időben a válogatott játékossal.

– Az edzéseken és az utolsó meccsein nem volt olyan jó és nem volt olyan egyértelmű a fellépése, hogy több játékidőt kapjon. Megvan az oka annak, hogy Grifo, Gregoritsch, Doan vagy Höler többet játszanak, hiszen jobb teljesítményt nyújtanak és egyszerűen jó hangulatban vannak. Ha egy játékos nem játszik, akkor is elvárom, hogy a következő edzésen top hozzáállást mutasson. Megértem, ha valaki feldúlt, de ha az edzéseken nem mutat csúcsteljesítményt, akkor a játékosnak nincs érve arra, hogy pályára lépjen. Én így értékelem a helyzetet – zárta a Freiburg vezetőedzője.

Olvastad már?
Schäfer Szoboszlai szabadrúgásgóljáról: "Ahogy tanítottam neki, végre úgy sikerült" - köldöksérvvel is operálni kellett a válogatott középpályást
Egyre közelebb van a visszatéréshez, reményei szerint heteken belül újra pályára lép Schäfer András, a német Bundesligában szereplő Union Berlin magyar válogatott futballistája.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz