Szalai Ádám még nem vonul vissza, de nem akar hazajönni: "Felborultak a tervek"

A 35 éves Szalai Ádám erdetileg visszavonult volna a nyáron a klubfocitól is, de a külföldi folytatást még nem tartja kizárnak, az viszont nehezen elképzelhető, hogy itthon hagyja majd abba játékosként - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.
Csakfoci.hu 2023. április 27., csütörtök 12:15
A 35 éves Szalai Ádám erdetileg visszavonult volna a nyáron a klubfocitól is, de a külföldi folytatást még nem tartja kizárnak, az viszont nehezen elképzelhető, hogy itthon hagyja majd abba játékosként - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 27., csütörtök 12:15

Budapesten vett részt pódiumbeszélgetésen Szalai Ádám, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, aki január végén közös megegyezéssel távozott a svájci FC Basel csapatától, s azóta nem volt hír a pályafutásáról.

A Magyar Nemzet cikkéből idézünk az alábbiakban.

A válogatottbeli visszavonulásáról

Kicsit olyan volt, mint amikor az első barátnőmmel szakítottam. Az első három-négy nap könnyen megy, aztán egyszer csak ráírsz, hogy „szia, minden oké?”.

Marcót (Rossi szövetségi kapitányt) nem hívtam fel, hogy vegyen vissza, de nagyon megviselt az elválás. Most is hiányzik a válogatott, hogyne hiányozna, de ilyen az élet, egyszer minden véget ér. Nem akartam megvárni, hogy azt mondják, már nem kellek. Én akartam dönteni – mesélt Szalai arról, hogyan dolgozta fel a válogatott karrierje végét, miután a tavaly szeptemberi, olaszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen elköszönt a nemzeti csapattól.

Mit tiltott be Szalai a válogatott öltözőjében?

Amikor csapatkapitány lettem, egyvalamit rögtön betiltottam: nem lehetett semmilyen felvételt készíteni az öltözőben a meccsek előtt, mert nem akartam, hogy hasonló beszédek kiszivárogjanak – árult el egy kulisszatitkot Szalai a híres beszédéről. – Folyton rágták a fülemet emiatt, már azt is megígérték, hogy csak magunknak készülne, és biztos nem kerül a nyilvánosság elé. Így aztán az Izland elleni meccs előtt elkészült ez a felvétel.

Miután nyertünk, jöttek oda hozzám, hogy a járvány miatt az emberek otthon vannak, senki nem tud ünnepelni, mutassuk meg nekik. Bevallom, akkor Telkiben pár pálinka már elfogyott a kijutás miatt, így könnyen beadtam a derekam.

"Sokkal több kudarcom volt, mint sikerem"

Sokszor futottam zsákutcába az életemben. Ilyenkor ha visszafordulnék, és más utat keresnék, az olyan, mintha megfutamodnék. Ha valamit elvállalok, mindig a végsőkig kitartok, mert ha nem így tennék, annak rossz szájíze lenne.

Sokan csak a sikereket látják. Milyen jó lehet a válogatott csapatkapitányának lenni, közel tizenhárom évig a Bundesligában játszani, kijutni két Eb-re. De bátran ki merem jelenteni, hogy sokkal több kudarcom volt, mint sikerem. Csak azért tudtam annyi ideig a legmagasabb szinten maradni, mert a kudarcaim ösztönöztek, hogy jobb legyek.

És ha három-négy kudarc után jött egy siker, az annál értékesebb volt. A válogatottban játszva azt érezni, hogy nem szeretnek, hogy kifütyülnek, az több, mint kudarc – fogalmazott Szalai, utalva arra, hogy a 2016-os év elején, a horvátok elleni hazai válogatott meccsen kifütyülte őt a közönség, majd az Eb-n Ausztria ellen ő lőtte a magyar csapat első gólját.

"Még nem vonultam vissza"

A terv az volt, hogy idén nyáron befejezem a játékot. Eredetileg a Bundesligában akartam abbahagyni, de amikor megkeresett a Basel, egy ilyen nagy múltú csapat, amely a nyártól edzőként is számított volna rám, belevágtam a kalandba.

Most, hogy az év elején munkanélküli lettem, felborultak a tervek. Hangsúlyozom, még nem vonultam vissza, és bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy itthon pályára lépjek még aktív játékosként, a külföldi folytatás nincs kizárva. De még egyszer mondom, a terv az volt, hogy a nyáron vége.

Hosszabb távon szeretnék a futballban maradni, még nem tudom, milyen formában, de sok mindent vissza akarok adni a hazai labdarúgásnak.

TOVÁBB: A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható!

Olvastad már?
Exkluzív: Amerikai befektetők vehetik meg heteken belül az Újpestet - közben bejelentkezett egy orosz cégcsoport is
A csakfoci.hu információi szerint hamarosan lezárulhatnak az Újpest FC eladásáról szóló tárgyalások, miután célegyenesbe érkezhet a felek közötti tárgyalássorozat. Értesüléseink szerint visszatérhet egy korábbi tulajdonos, aki mögött egy amerikai befektetői csoport áll.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz