Fotó: mlsz.hu

Rossinak nagy keserűség a zárt kapu: "Óriási csalódás, hogy az UEFA engedett a zsarolásnak" - a litvániai hozzáállás nem fogadható el

Soha többé nem ismétlődhet meg az a hozzáállás, amit Litvániában látott Marco Rossi a magyar válogatottól.
Nyikes Zoltán 2023. november 7., kedd 13:46
Fotó: mlsz.hu
Soha többé nem ismétlődhet meg az a hozzáállás, amit Litvániában látott Marco Rossi a magyar válogatottól.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 7., kedd 13:46

A keretről

– Pár héttel ezelőtt sokkal bonyolultabbnak tűnt a helyzet, most már szerencsére az utóbbi napokban stabilizálódott. Ahogyan láthatják, ezen a kerethirdetésen nagyjából ugyanolyan nevek hangzottak el, mint a legutóbbi, szeptemberi kerethirdetésen. Nyilván van néhány olyan játékos, akire nem számíthatunk, de például Sallairól már most elmondható, hogy csatlakozik hozzánk, megérkezik hétfőn az összetartásra. Napi szinten fogjuk figyelni az állapotát, de nyilván nem fogunk felesleges kockázatot vállalni, se olyat, ami számunkra, vagy ami a számára kockázatosak.

Nézők nélkül Bulgária ellen

– Kétségtelenül a mi szurkolóink hiánya lesz égetőbb. Ha ott lennének, a bolgárok nem igazán tudnának ellenállni a nyomásunknak. Szófiából Plovdivba helyezték át a helyszínt, hogy elkerüljék a rendbontást, miután a bolgár szövetség fenyegetéseket kapott, a rendőrség pedig úgy nyilatkozott, hogy nem tudja szavatolni a mérkőzés biztonságát, ezért játszunk Plovdivban zárt kapuk mögött. Részemről ez óriási keserűség, mert nem számíthatunk a mi szurkolóinkra, noha tudom, hogy a mi szövetségünk minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy a szurkolók visszanyerjék a pénzüket. Ne feledjék, hogy közülük sokan komoly áldozatot vállalnak, hogy követhessék a válogatottat, repülőjáratokat, hotelt foglalnak. Nagy tiszteletet érdemelnek ezek a szurkolók, ők a legfontosabbak.

A másik dolog, hogy tanácstalan vagyok abból a szempontból, hogy az UEFA-nak és a bolgár szövetségnek ezt a fajta zsarolást el kellett fogadniuk. Különösen ebben az időszakban ezt nem lett volna szabad megengedni. Minden nap látjuk, mi történik a nagyvilágban, látjuk, mihez vezet az erőszak és nem lett volna megengedhető, hogy a labdarúgást, vagy más sportot erőszakkal fenyegessék meg. Hogy ennek engedtek, ez számomra óriási csalódás.

Bulgária új szövetségi kapitányáról

– Biztos vagyok benne, hogy Iliev személye minőségi változást jelent, rendkívül jól edzi a Csernomorét. Láttuk már, milyen taktikai megközelítésben szereti lejátszani a meccseket, arra számítunk, hogy a klubcsapatánál használt taktikáját fogja játszani a válogatott élén is.

Dibusz hiánya esetén mi lett volna a terv?

– Három kapusunk van rajta kívül, viszonylag hosszabb idő óta négy kapust hívunk keretbe, hogy bármilyen utolsó pillanatban bekövetkező negatív eseményre felkészüljünk. Dénes időben biztosított arról, hogy játszani fog a Genk ellen, és még azt is említette nekem, hogy a kecskeméti meccsen is pályára lép. Teljesen rendbe jött, ahogyan Botka Endre is, nincsenek aggodalmak ezzel kapcsolatban.

A játékosok fizikai állapotáról

– A Bulgária elleni mérkőzésen meg kell szerezni azt a pontot, vagy pontokat, ami szükséges a kijutáshoz. Egy Bulgária elleni győzelem abszolút benne van a mi képességeink alapján, hozni kéne ezt a meccset.

Ami Litvániát illeti, nem annyira azt mondanám, hogy sokat kivett belőlünk, nem fáradtságról volt szó, egyszerűen a megközelítés volt rossz. Ami engem illet, soha többé nem ismétlődhet meg ez. Elfogadom a vereséget, ha jobb az ellenfél, de azt nem fogadom el, hogy rossz legyen a hozzáállás, mert azért vagyunk a pályán, hogy győzzünk. Ha győzni akarunk, fel kell arra készülnünk, hogy megnyerjük a párharcokat és minden aspektusból felkészültek legyünk. Litvánia ellen az első félidőben sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ezek a hibák a rossz hozzáállásból eredtek.

Nincs olyan technika, taktika, ami javíthat, ha nem jó a hozzáállás, ha nem akarsz a győzelemért játszani. Amikor a nemzeti színeket viseled, minden párharcot meg kell nyerni, ez az alapja, ezután jöhet minden technika és taktika.

Lehet, hogy néhány szurkoló így is elutazik Bulgáriába, hogy a stadionon kívülről szurkoljanak és ünnepeljenek

– Ez is bizonyítja számomra, hogy a mi szurkolóink milyen támogatásban részesítenek bennünket. Ez további lendületet kell, hogy adjon nekünk, mert nem hiszem, hogy ez más válogatottnál megszokott jelenség. Ezért is a küzdeni akarásunkkal ki kell fejeznünk, mennyire fontos számunkra az, hogy ők velünk együtt ünnepelhessenek.

Olvastad már?
Magyar válogatott: Rossi bejelentette, hogy van esély egy nagy visszatérőre - itt a keret a sorsdöntő Eb-selejtezőkre
Ezek a játékosok kaptak meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól a következő két Eb-selejtezőre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz