Kemenes tényekkel cáfolja a visszamutogató Pintért: „Nála nem működik a gengszter etikett, valótlan állapotokra vezeti vissza a saját kudarcát”

Kemenes Szabolcs szerint nem túl sportszerű, ha egy edző visszamutogat és az elődje munkáját minősíti. A III. Kerületi TVE korábbi vezetőedzője ezért tényekkel támasztja alá, hogy miért nincs igaza Pintér Attilának.
Budai László 2022. május 24., kedd 15:47
Kemenes Szabolcs szerint nem túl sportszerű, ha egy edző visszamutogat és az elődje munkáját minősíti. A III. Kerületi TVE korábbi vezetőedzője ezért tényekkel támasztja alá, hogy miért nincs igaza Pintér Attilának.
Szerző: Budai László 2022. május 24., kedd 15:47

A III. Kerületi TVE újoncként utolsó helyen búcsúzott az NB II-től, pedig a szezonnak volt olyan szakasza, amikor bőven a vonal felett állt a csapat Kemenes Szabolcs irányításával. Tavaszra azonban egy negatív spirálba került az együttes, a vezetők pedig az edzőváltás mellett döntöttek. Kemenes helyére Pintér Attila ült le az utolsó hat mérkőzésen, akinek az lett volna a feladata, hogy benntartsa a csapatot a másodosztályban. Ez azonban nem sikerült, sőt, az utolsó helyen estek ki az óbudaiak, a hat bajnokijukból négyet elbuktak.

Az utolsó forduló után Pintér részletesen elemezte csapata szereplését. Kommunikációjának visszatérő eleme, hogy szerinte a III. Kerület nem volt olyan állapotban, amellyel sokkal jobb munkát lehetett volna végezni. A csakfoci.hu megkereste Kemenes Szabolcsot, aki 32 fordulón át irányította az együttest, kíváncsiak voltunk ő miben látja a kiesés fő okait.

- Természetesen megvan az én felelősségem is a kiesésben, hiszen, ha a szikár tényeket nézzük, 32 mérkőzésből csak hetet tudtunk megnyerni - kezdte Kemenes a csakfoci.hu-nak. - Meggyőződésem azonban, hogy a klubban van potenciál, van jövőkép és hosszú távon képes lehet majd megragadni az NB II-ben, ha újra feljut. Az biztos, hogy szurkolni fogok a csapatnak, hiszen felejthetetlen időszakot tölthettem ott.

Pintér Attila többször is elmondta, hogy a csapat nem volt megfelelő állapotban, amikor átvette az irányítását. Mire célozhatott az utódod?

- Csaknem másfél hónappal az edzőváltás után játszhatott ki-ki meccset a Békéscsabával a bennmaradásért, amit elbukott.

Ezek után visszamutogatni az elődre, enyhén szólva sem sportszerű. Nála nem működik a gengszter etikett, valótlan állapotokra vezeti vissza a saját kudarcát.

Nem tudom, mire célozgathatott velünk kapcsolatban, ezért a korábbi szakmai stábunkkal megvizsgáltuk, hogy mik a tények. Gyorsan kiderült, hogy ezek nem igazán egyeznek az utódom kijelentéseivel.

Milyen tényekre gondolsz?

- Ha egy csapat nincs jó állapotban, akkor általában az utolsó negyedórára kifullad. A 75-90. perc közti időszakot vizsgálva, nekünk 7-5-ös volt a gólkülönbségünk, neki 1-4. Mi két mérkőzést is megnyertünk az utolsó negyedórában, egyet buktunk döntetlenre, ő egyszer kapott ki a hajrában.

Minden olyan meccsét elveszítette, amelyen az ellenfélnek valódi tétje volt: a Kecskemét a feljutásért, a Szolnok és a Békéscsaba pedig a bennmaradásért játszott. Megjegyzem, mi ezt a Békéscsabát 75 percig emberhátrányban futballozva győztük le 4-3-ra. Az ETO elleni 0-7-re pedig nehéz lenne bármilyen magyarázatot találni, ráadásul ez az idei bajnokság legnagyobb gólkülönbségű veresége.

Azt mondják a szakemberek, hogy az edzőváltás a bajban lévő csapatoknál általában rövid távon eredményt hozhat, mivel új impulzust kapnak a játékosok, és sok esetben jön egy mentális megújulás. Úgy tűnik, a Kerületnél azonban nem ez történt. Miért?

- Ezt nem az én feladatom vizsgálni, de tény, hogy igaz. Pedig találunk az NB II-ben nem egy olyan klubot, ahol bejött az edzőváltás. A Szentlőrinc, a Békéscsaba és a Csákvár is új edzővel maradt bent. Végezetül pedig elég megnézni a tabellát: amikor átadtuk a csapatot, két pontra voltunk a bennmaradástól, a végén pedig utolsók lettek, négy pontra növelve a hátrányt.

Ezek mind-mind tények, amelyekkel nincs értelme vitatkoznia még Pintér Attilának sem.

Olvastad már?
Véget érhet a Tokmac-sztori: A Fradi hamarosan bejelentést tehet egyik legjobbjáról - részletek
A csakfoci.hu információi szerint két komoly kérője maradt Tokmac Nguennek, és mindketten jobb anyagi feltételeket kínálnak, mégsem ez dönthet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz